Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο

Σύσκεψη με τους πολιτικούς αρχηγούς των πέντε κοινοβουλευτικών κομμάτων πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο υπό την Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Οι πολιτικοί αρχηγοί αποχώρησαν από το Προεδρικό Μέγαρο στις 11:30 δίχως να κάνουν κάποια δήλωση στους δημοσιογράφους.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο λίγο μετά τις 10:45 για τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό την Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Ακολούθησε η άφιξη του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, ενώ λίγα λεπτά πριν τις 11 πέρασε τις πύλες του Προεδρικού Μεγάρου και ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο στις 11 ακριβώς, ενώ τελευταίος προσήλθε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Υπενθυμίζεται ότι οι διερευνητικές εντολές που δόθηκαν από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου στους Κυριάκο Μητσοτάκη, Αλέξη Τσίπρα και Νίκο Ανδρουλάκη επιστράφηκαν πίσω στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Από τη στιγμή που δεν κατέστη δυνατός ο σχηματισμός κυβέρνησης, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς σε σύσκεψη στις 11 το πρωί της Τετάρτης 24 Μαΐου, σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 3 εδάφιο γ΄ του Συντάγματος.

Την Κυριακή η ορκωμοσία της νέας Βουλής, τη Δευτέρα η διάλυσή της

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, «κλειδώνει» για το απόγευμα της Κυριακής στις 18:00 η ορκωμοσία της νέας Βουλής, ενώ το πρωί της Δευτέρας θα γίνει η εκλογή του νέου προεδρείου.

Στη συνέχεια, το απόγευμα της ίδιας ημέρας αναμένεται να διαλυθεί η Βουλή με τη θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος για την προκήρυξη των εκλογών στις 25 Ιουνίου.

Μέχρι τις 28 Μαΐου θα πρέπει να έχει οριστεί από την ΠτΔ η υπηρεσιακή κυβέρνηση ώστε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός να υπογράψει και εκείνος με τη σειρά του τη διάλυση της Βουλής.

Τέλος από τη διάλυση της Βουλής χρειάζονται 9 ημέρες μέχρι να γίνει ανακήρυξη των συνδυασμών από το αρμόδιο τμήμα της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου.

Έτσι θα φτάσουμε στην δεύτερη εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου η οποία ότι δεν θα γίνει με απλή αναλογική αλλά με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής που σημαίνει ότι το πρώτο κόμμα διεκδικεί κλιμακωτό «μπόνους» που μπορεί να φτάσει ακόμη και τις 50 έδρες ανάλογα με τα ποσοστά του.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί