Ο Άδωνης τρέχει να μαζέψει τις δηλώσεις Γεωργιάδη!

Να «μαζέψει» τις δηλώσεις του περί 180 βουλευτών και επίσπευσης της Συνταγματικής Αναθεώρησης εκ μέρους της ΝΔ επιχειρεί ο Άδωνις Γεωργιάδης, μια μέρα μετά και το ηχηρό «άδειασμα» εκ μέρους του Νίκου Δένδια, που ξεκαθάρισε ότι «δεν θα πρέπει να επιδειχθεί η παραμικρή αλαζονεία».

Δείτε:

Αδ. Γεωργιάδης: «Στόχος είναι οι 180 βουλευτές για να αλλάξουμε το Σύνταγμα»

Από τη μεριά του ο υπουργός Ανάπτυξης μιλώντας την Τετάρτη το πρωί στον Real FM έσπευσε να δηλώσει: «Συμφωνώ απολύτως με τη δήλωση του κυρίου Δένδια, εγώ ποτέ δεν υπονόησα αυτό που μου χρεώνουν».

«Μα και να είχαμε 180, το οποίο είναι εξαιρετικά δύσκολο, είναι απίθανο σενάριο, και να είχαμε 180, η συνταγματική αναθεώρηση θέλει και επόμενες εκλογές. Δεν σημαίνει ότι ψηφίζουμε 180 και αλλάζει το Σύνταγμα», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

Σημειώνεται ότι η Βουλή που θα προκύψει από τις νέες εκλογές είναι προτείνουσα, δηλαδή μπορεί να προτείνει προς αναθεώρηση κάποια άρθρα του Συντάγματος. Αναθεωρητική θα είναι η Βουλή που θα προκύψει από μια ακόμη εκλογική αναμέτρηση.

Ο υπουργός Ανάπτυξης διέψευσε ακόμη ότι η ΝΔ σχεδιάζει με μία νέα συνταγματική αναθεώρηση να φέρει τα πάνω κάτω, πχ με αλλαγή του άρθρου 16 ώστε να επιτραπεί η ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ.

«Η διαδικασία της συνταγματικής αναθεωρήσεως πρέπει να είναι συναινετική καμία συνταγματική αναθεώρηση δεν μπορεί να γίνει χωρίς ευρύτερες συναινέσεις. Τελεία. Το ζήτημα είναι αν μπορούμε, στα πλαίσια αυτής της προεκλογικής περιόδου, να μιλήσουμε όλα τα κόμματα για τις θέσεις μας επί συγκεκριμένων θεμάτων, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις να δημιουργηθούν αυτές οι συναινέσεις. Μη χάσουμε πάλι μία ευκαιρία, όπως χάσαμε το 2008. Αυτή ήταν η θέση μου και αυτή ήταν και η δήλωσή μου. Άρα, όλη η συζήτηση είναι «περί όνου σκιάς». Το πρόταγμα είναι να έχουμε σταθερή αυτοδύναμη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη γιατί η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί», υποστήριξε ο κ. Γεωργιάδης.

«Μακριά από εμένα η αλαζονεία, το αποτέλεσμα ήταν πράγματι συγκλονιστικό αλλά θέλω να πω και κάτι: αισθάνομαι πολύ βαριά την ευθύνη έναντι των ανθρώπων κυρίως από την κεντροαριστερά, οι οποίοι από ότι φαίνεται μαζικά ψήφισαν Νέα Δημοκρατία σε αυτές τις εκλογές. Είναι πολύ μεγάλη η ευθύνη όλων μας με τη συμπεριφορά μας να τους αποδείξουμε ότι έχουν κάνει τη σωστή επιλογή, ότι καλώς μας εμπιστεύθηκαν και ότι θα σκιστούμε για να κάνουμε τη ζωή τους καλύτερη».

«Οι εκλογές ξεκινάνε από την αρχή. Κανένας συμπολίτης μου δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο αποκλειστικής ψήφου με τη Νέα Δημοκρατία. Η επόμενη εκλογική αναμέτρηση δεν έχει λήξει. Θα ήταν θανάσιμο λάθος να πιστέψουμε ότι πάμε για μπάνιο τώρα και οι εκλογές τελείωσαν. Οι εκλογές είναι μπροστά μας στις 25 Ιουνίου. Και επαναλαμβάνω, εμείς ως Νέα Δημοκρατία έχουμε την απόλυτη υποχρέωση να εξηγήσουμε στον κάθε συμπολίτη μας ότι την ψήφο που μας έδωσε στις 21 Μαΐου δεν την θεωρούμε δεδομένη και θα κοπιάσουμε πολύ για να την εξασφαλίσουμε και στις 25 Ιουνίου», είπε στη συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί