Ηράκλειο: Εκατοντάδες δενδρύλλια κάνναβης εντοπίστηκαν σε θερμοκήπια – Πάνω από 57 κιλά κατέσχεσαν οι αστυνομικοί (Φωτο)

Κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 27.800 ευρώ – Δύο συλλήψεις – Δικογραφία εις βάρος ακόμη ενός άνδρα

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση με δύο συλλήψεις για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, δύο άνδρες καλλιεργούσαν σε δύο θερμοκήπια 780 δενδρύλλια κάνναβης. Δικογραφία σχηματίζεται σε βάρος ακόμη ενός άνδρα.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατέσχεσαν περισσότερα από 57 κιλά ακατέργαστης κάνναβης και το χρηματικό ποσό των 27.800 ευρώ, ενώ βρέθηκαν, πιστόλι, 2 περίστροφα και φυσίγγια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας:

Ολοκληρώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο 

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν δύο (2) άτομα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ακόμα ενός,  κατηγορούμενοι για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και κατά περίπτωση Νομοθεσίας περί όπλων

 Η σύλληψη τους είναι αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών και δράσεων που εφαρμόζεται σε αυτό το πεδίο

Εντοπίστηκαν δύο θερμοκήπια στα οποία καλλιεργούντο επιμελώς 780 δενδρύλλια κάνναβης 

Επιπλέον, κατασχέθηκαν περισσότερα από 57 κιλά ακατέργαστης κάνναβης και το χρηματικό ποσό των 27.800 ευρώ

Βρέθηκαν μεταξύ άλλων, πιστόλι, 2 περίστροφα και φυσίγγια

Ολοκληρώθηκε χθες (23.05.2023) συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση η οποία οργανώθηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού. Αποτέλεσμα της επιχείρησης ήταν η σύλληψη δύο ατόμων (ημεδαπού και αλλοδαπού) και η ταυτοποίηση ακόμα ενός ημεδαπού, που δραστηριοποιούνται στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και την κατοχή και διακίνηση κάνναβης, σε βάρος των οποίων  σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών και κατά περίπτωση παραβάσεις Νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν διερεύνησης και αξιοποίησης πληροφοριών από το  Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού, αναφορικά με δύο ημεδαπούς οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην καλλιέργεια κάνναβης και τη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε χθες (23.05.2023) συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχή του Δήμου Φαιστού.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας, της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις οικίες, σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και σε θερμοκήπια ιδιοκτησίας των ημεδαπών όπου εντοπίστηκε και συνελήφθη ο αλλοδαπός.

Εντός των θερμοκηπίων  βρέθηκαν να καλλιεργούνται επιμελώς δύο φυτείες κάνναβης αποτελούμενες συνολικά με επτακόσια ογδόντα (780) δενδρύλλια κάνναβης στο στάδιο της ανάπτυξης, ύψους έως δύο μέτρων τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. 

Επιπλέον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

  • 57.260 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης
  • πιστόλι με γεμιστήρα,
  • περίστροφο,
  • κυνηγετικό όπλο,
  • 265 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων,
  • το χρηματικό ποσό των 27.800 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες,
  • πτυσσόμενη ράβδος

Όχημα  κατασχέθηκε ως μέσο μεταφοράς και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Η προανάκριση διενεργείται από Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού.  

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί