Θεσσαλονίκη: Δικαστική αντιπρόσωπος ξέχασε τα ψηφοδέλτια στο εκλογικό τμήμα

Ποινική διαδικασία σε βάρος της

«Κρύος ιδρώτας» έχει λούσει μία δικαστική αντιπρόσωπο στη Θεσσαλονίκη που μπέρδεψε τις οδηγίες για την εκλογική διαδικασία.

Η εν λόγω γυναίκα ήταν δικαστική αντιπρόσωπος σε εκλογικό τμήμα της Α′ Θεσσαλονίκης και μετά το τέλος της διαδικασίας συμπλήρωσε κανονικά τα βιβλία, όμως άφησε τα ψηφοδέλτια στο τμήμα, θεωρώντας πιθανόν ότι δεν χρειάζονται, καθώς οι ψήφοι είχαν πλέον καταγραφεί.

Όταν παρέδωσε τα εκλογικά βιβλία στο Πρωτοδικείο ενημερώθηκε ότι έπρεπε να επιστρέψει το σύνολο του εκλογικού υλικού και εκεί συνειδητοποίησε το λάθος της. Όταν επέστρεψε στο εκλογικό τμήμα για να τα παραλάβει, συνειδητοποίησε πως αυτά είχαν πάει ήδη στην ανακύκλωση.

Σημειώνεται πως αυτή η εξέλιξη δεν επηρεάζει το εκλογικό αποτέλεσμα, καθώς η δικαστική αντιπρόσωπος είχε παραδώσει τα βιβλία με τα συνολικά αποτελέσματα από την καταμέτρηση των ψήφων. Θα δημιουργηθεί όμως ζήτημα σε περίπτωση ένστασης κάπου υποψήφιου βουλευτή, καθώς αυτές οι ψήφοι θα λείπουν.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, σε βάρος της δικαστικής αντιπροσώπου κινείται ήδη ποινική διαδικασία, προκειμένου να διαπιστωθεί αν πρέπει να διωχθεί για παράβαση καθήκοντος και για παρακώλυση της εκλογικής διαδικασίας.

 voria.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί