Κολωνός: Απαγόρευσαν στην 12χρονη να βλέπει την μητέρα της στη φυλακή

«Πραγματικά δεν μπορώ να αποτυπώσω με λόγια την πραγματική εικόνα της φρίκης που περνάω. Δεν ξέρω τι θα κάνω αν πάθει κάτι το παιδί. Το έχουν λυγίσει. Αντί να σταθεί η Πολιτεία δίπλα του, συμπεριφέρονται σαν να φταίει εκείνο. Το παιδί μου ανέφερε κλαίγοντας: “Θεία δεν αντέχω άλλο να ζω”. Φοβάμαι μήπως κάνει κακό στον εαυτό της»

Κραυγή αγωνίας για την 12χρονη από τον Κολωνό, που είχε πέσει θύμα μαστροπείας, με την θεία του κοριτσιού να τονίζει ότι το παιδί είναι σε άθλια ψυχολογική κατάσταση και την δικηγόρο της οικογένειας να λέει ότι δεν υπάρχει κανένα νομικό έρεισμα που να δικαιολογεί την απόφαση να πάψει το παιδί να βλέπει την μητέρα του.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τα όσα είπε η θεία του κοριτσιού μετά την απόφαση του εισαγγελέα φυλακών να πάψει το κορίτσι να βλέπει τη μητέρα του στη φυλακή, όπου υπενθυμίζεται ότι κρατείται για την υπόθεση, η 12χρονη της λέει ότι «δεν αντέχω άλλο να ζω». Παράλληλα η δικηγόρος κ. Ασπασία Ταραχοπούλου ανέφερε ότι το παιδί θεωρεί ότι τιμωρείται.


«Είμαστε σε άθλια κατάσταση. Νιώθω ότι το παιδί το πολεμούν καθημερινά. Δεν μπορώ να την αφήσω λεπτό μόνη της, γιατί φοβάμαι μην πάθει κάτι. Ξαφνικά ο εισαγγελέας φυλακών της απαγορεύει να δει τη μητέρα της. Για ποιον λόγο; Όρισαν ειδικό για να την εξετάσει και η συμβουλή του είναι να βλέπει τη μητέρα της. Δεν ξέρω πόση αντοχή μου έχει μείνει να διαχειριστώ όλα αυτά που ζω καθημερινά.

Αμφισβητούν την εισήγησή μου που λέω πόσο πολύ θέλει το παιδί να δει τη μάνα του και τη ζητά. Λες και ξέρουν καλύτερα από όλους εμάς που το έχουμε και βλέπουμε πόσο υποφέρει μακριά της. Αμφισβητούν την ίδια τη φωνή της 12χρονης που φωνάζει με όλη της την ψυχή πόσο θέλει να είναι μαζί με τη μητέρα της και πως δεν έχει καμία σχέση με όσα την κατηγορούν» είπε η θεία της 12χρονης στην εκπομπή «Αλήθειες με την Ζήνα».

«Πραγματικά δεν μπορώ να αποτυπώσω με λόγια την πραγματική εικόνα της φρίκης που περνάω. Δεν ξέρω τι θα κάνω αν πάθει κάτι το παιδί. Το έχουν λυγίσει. Αντί να σταθεί η Πολιτεία δίπλα του, συμπεριφέρονται σαν να φταίει εκείνο. Το παιδί μου ανέφερε κλαίγοντας: “Θεία δεν αντέχω άλλο να ζω”. Φοβάμαι μήπως κάνει κακό στον εαυτό της. Αλίμονο, αν συμβεί κάτι τέτοιο. Θα είναι όλοι υπόλογοι. Βλέπω ότι όσο περνούν οι μέρες, μένουμε τελείως στο άδικο και στο ανεξήγητο και δυστυχώς είμαστε μόνοι μας. Η 12χρονη είναι μόνη της» πρόσθεσε η θεία.

Από πλευράς της η κ. Ασπασία Ταραχοπούλου ανέφερε ότι ζήτησε ακρόαση από τον εισαγγελέα φυλακών και πως μέχρι στιγμής τους έχει δοθεί μόνο προφορική αιτιολογία για την απαγόρευση του να βλέπει τόσο η 12χρονη, όσο και ο αδερφός της την μητέρα τους. Η αιτιολογία ήταν ότι έχει αφαιρεθεί η γονική μέριμνα από την μητέρα και ότι πρόκειται για θύτη- θύμα.

Ωστόσο όπως επισήμανε η κ.Ταραχοπούλου η μητέρα του κοριτσιού έχει προφυλακιστεί, δεν έχει καταδικαστεί για την υπόθεση, ενώ παράλληλα ο σωφρονιστικός κώδικας δεν προβλέπει κάποια τέτοια απαγόρευση αφού αυτό που κρίνει είναι ο βαθμός συγγένειας.

Επίσης, τη φυσική συνάντησή τους την επιζητούν και η 12χρονη και η μητέρα της, αλλά ακόμη και η παιδοψυχολόγος που έχει ορίσει το κράτος συνιστά το παιδί να βλέπει τη μητέρα του, καθώς αυτό βοηθά τη ψυχο-συναισθηματική του κατάσταση.

«Χωρίς κανένα νομικό έρεισμα και αντίθετα με τα όσα προβλέπει και ο σωφρονιστικός κώδικας απαγορεύτηκε στο παιδί και στον αδερφό της – που βρίσκονται μαζί με την θεία – να επισκέπτονται την μητέρα τους. Ζητήσαμε ακρόαση από τον εισαγγελέα των φυλακών, του υποβάλλουμε την γνωμάτευση της παιδοψυχιάτρου που παρακολουθεί το παιδί από το δημόσιο νοσοκομείο, το οποίο έχει οριστεί από το κράτος» είπε χαρακτηριστικά στην εκπομπή η κ. Ταραχοπούλου προσθέτοντας ακόμα:

«Η σύσταση της παιδοψυχιάτρου είναι να βλέπει το παιδί την μητέρα του και ότι αυτή η απουσία της επαφής κάτι που έχει ζητήσει και το παιδί και η μάνα, δημιουργεί προβλήματα στο κορίτσι και επιδεινώνει την κατάστασή της. Το παιδί είναι σε πάρα πολύ άσχημη κατάσταση θεωρεί ότι τιμωρείται το ίδιο, θεωρεί πάρα πολύ άσχημη την απαγόρευση της επαφής με την μητέρα».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί