Αδ. Γεωργιάδης: «Στόχος είναι οι 180 βουλευτές για να αλλάξουμε το Σύνταγμα»

 Αποστάσεις από Δένδια: «Εγώ θα προσυπέγραφα μια πολύ πιο σεμνή αντίληψη. Να μην επιδειχθεί η παραμικρή αλαζονεία»

Σαφείς αιχμές αλλά και αποστάσεις απέναντι τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη από τον Νίκο Δένδια σχετικά με τις δηλώσεις του περί εκλογής 180 βουλευτών στις επόμενες εκλογές «προκειμένου να αλλάξει το Σύνταγμα».

Μιλώντας στον Ant1 δύο ημέρες μετά τις εκλογές της Κυριακής, ο Νίκος Δένδιας σχολίασε πως ο ίδιος θα «προσυπέγραφε μια πολύ πιο σεμνή αντίληψη, να κρατήσουμε ένα πολύ καλό ποσοστό», ενώ αναφερόμενος στις δηλώσεις Γεωργιάδη σημείωσε πως «δεν θα πρέπει να επιδειχθεί η παραμικρή αλαζονεία».

Ειδικότερα, κληθείς να απαντήσει σε σχετική ερώτηση ο κ. Δένδιας είπε τα εξής:

«Τώρα για εμάς ποια είναι η πρόκληση. Να μην επιδειχθεί η παραμικρή αλαζονεία. Ε, υπάρχουν, προφανώς υπάρχουν διάφορες αντιλήψεις μέσα στη Νέα Δημοκρατία, ακούω, διαβάζω. Υπάρχει μια αντίληψη που λέει να το πάμε, να φτάσουμε στο 180 και από εκεί και πέρα να μπορούμε να αλλάξουμε και το Σύνταγμα, να αλλάξουμε συνολικά το γίγνεσθαι στη χώρα. Εγώ θα προσυπέγραφα μια πολύ πιο σεμνή αντίληψη, να κρατήσουμε ένα πολύ καλό ποσοστό. Να έχουμε μια δεύτερη τετραετία συνέχισης της πρώτης και από εκεί και πέρα να μπορέσουμε πραγματικά να οδηγήσουμε τη χώρα σε ένα καλύτερο ευρωπαϊκό αύριο. Αυτή θα ήταν η δική μου συνταγή επιτυχίας. Νομίζω ότι αυτή είναι και η συνταγή επιτυχίας που θα επιλέξει και ο πρωθυπουργός».

Υπενθυμίζεται ότι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Ά. Γεωργιάδης το βράδυ των εκλογών μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ δήλωσε:

«Στο νέο πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται, θυμίζω ότι ένας διακηρυγμένος στόχος της ΝΔ είναι η αλλαγή του Συντάγματος που θέλει 180 (σ.σ. βουλευτές). Ίσως θα είχε αξία να δούμε τη μάχη της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης για να πιάσουμε το 180. Δηλαδή να πούμε στον κόσμο στις δεύτερες εκλογές ότι “παιδιά τώρα το στοίχημα δεν είναι να πάρει η ΝΔ την κυβέρνηση”. Είναι να πάρουμε 180 μόνοι μας και να πάμε να αλλάξουμε το Σύνταγμα. Αυτό δεν έχεi ξαναγίνει στη μεταπολίτευση».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί