TAZ: Η ελπίδα είναι στην Αριστερά

Ο απολογισμός τη κυβέρνησης Μητσοτάκη «δεν είναι θετικός» τονίζει η εφημερίδα TAZ η οποία με άρθρο της δύο ημέρες πριν από τις εκλογές στην Ελλάδα ξεκαθαρίζει ότι «η ελπίδα είναι στην Αριστερά».

Το γερμανικό δημοσίευμα αναφερόμενο αρχικά στο μετρό Θεσσαλονίκης και στο γεγονός ότι με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη καθυστέρησε η παράδοσή του στο κοινό, επισημάνει ότι η κυβέρνησης της ΝΔ επέλεξε να αλλάξει την απόφαση, σχετικά με τις αρχαιότητες στον σταθμό Βενιζέλου και να τις μεταφέρει, επανατοποθετώντας τις μετά τις εργασίες.

«Πραγματικά ο απολογισμός της σημερινής κυβέρνησης δεν είναι θετικός» τονίζει η TAZ αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι κατά τη διακυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη «το δημόσιο χρέος αυξήθηκε κατά περίπου 50 δισ. ευρώ, και το ΕΣΥ αποψιλώθηκε».

Παράλληλα αναφέρει ότι ένας από τους πρώτους νόμους της ΝΔ στόχευε στο να δυσκολέψει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας προς όφελος των εργοδοτώναποδυναμώνοντας παράλληλα τα εργατικά συνδικάτα.

«Ενώ οι πλούσιοι ωφελήθηκαν από φορελαφρύνσεις η μεγάλη πλειοψηφία παλεύει με τις απώλειες στο πραγματικό εισόδημά της» τονίζει η γερμανική εφημερίδα περιγράφοντας με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση που βιώνουν τα νοικοκυριά με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ακόμη, αναφέροντας ότι η κατάσταση στην οικονομία σε σχέση με την περίοδο της κρίσης είναι καλύτερη, τονίζει ότι από την εν λόγω καλύτερη πορεία «δεν έχουν ωφεληθεί όλοι» και κάνει λόγο για «εξαιρετικά υψηλό κόστος διαβίωσης» το οποίο φέρνει σε «απελπισία τους Έλληνες»,ενώ προχωρά και σε σύγκριση τιμών προϊόντων με τη Γερμανία όπου όπως αναφέρει οι μισθοί είναι πολύ μεγαλύτεροι

«Η πρόσβαση στα πανεπιστήμια περιορίστηκε» σημειώνει η ΤΑΖ και στη συνέχεια αναφέρεται στο σκάνδαλο των υποκλοπών όπου «πολιτικοί της αντιπολίτευσης και δημοσιογράφοι» τέθηκαν υπό παρακολούθηση «από μυστικές υπηρεσίες».

Τέλος το γερμανικό δημοσίευμα δεν αφήνει εκτός του κάδρου της δυσώδους πραγματικότητας που επικρατεί στην Ελλάδα το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Αναφέροντας ότι αποτελεί «το μεγαλύτερο στην ιστορία της Ελλάδας» επισημαίνει ότι είχε ως αποτέλεσμα πορείες και διαμαρτυρίες «καθώς υπεύθυνη θεωρείται η κυβέρνηση».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί