Sabah: Έφοδος της αστυνομίας στα γραφεία της τουρκικής εφημερίδας στη Γερμανία

Συνελήφθησαν δύο δημοσιογράφοι

Στη σύλληψη δύο δημοσιογράφων προχώρησε η γερμανική αστυνομία μετά από επιχείρηση στα γραφεία της τουρκικής εφημερίδας Sabah.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει τη διπλωματική αντίδραση της Άγκυρας.

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό ποιος είναι ο λόγος της αστυνομικής εφόδου και ποια είναι η αιτία που οδηγήθηκαν για εξέταση οι δύο δημοσιογράφοι.

Αναμένεται η αντίδραση της Άγκυρας

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει και η διπλωματική απάντηση της Τουρκίας μετά από αυτή την πρωτοφανή ενέργεια των Γερμανικών Αρχών την ώρα που είναι σε εξέλιξη ο προεκλογικός αγώνας για τον δεύτερο γύρο των τουρκικών εκλογών στις 28 Μαΐου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τουρκικού ιστότοπου anews που μεταδίδει η ΕΡΤ, o εκπρόσωπος της εφημερίδας Sabah στη Γερμανία İsmail Erel και ο Cemil Albay κρατήθηκαν χωρίς καν να ειδοποιηθούν, μετά από καταγγελία του μέλους του δικτύου Γκιουλέν (το οποίο η Άγκυρα αποκαλεί FETÖ), Cevheri Güven.

Έρευνες πραγματοποιήθηκαν και στα σπίτια των δύο δημοσιογράφων. Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας όσο και διάφορες επαγγελματικές οργανώσεις έχουν παρέμβει για να υποστηρίξουν την απελευθέρωση των δύο κρατουμένων δημοσιογράφων, τονίζοντας τη σημασία της ελευθερίας του Τύπου και την προστασία των δικαιωμάτων των δημοσιογράφων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί