Νάουσα: Με κινητοποιήσεις «υποδέχθηκαν» τον πρωθυπουργό απλήρωτοι εργαζόμενοι (βίντεο)

«Θερμή υποδοχή» επιφύλαξαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Νάουσα οι απλήρωτοι εργαζόμενοι από τη νηματουργία «Βαρβαρέσος».

Στη διάρκεια της περιοδείας του πρωθυπουργού, οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο πάρκο της Νάουσας διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι δεν έχουν καταβληθεί τα δεδουλεύμενα 17 ολόκληρων μηνών που τους οφείλει η εργοδοσία. Ζητούν επίσης να παραλάβουν το επίδομα ύψους 4.000 ευρώ μέσω της ΔΥΠΑ, αίτημα το οποίο μέχρι σήμερα έχει απορριφθεί με διάφορα προσχήματα. 

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα 902.gr, οι εργαζόμενοι του Βαρβαρέσου ταλαιπωρούνται πάνω από τρία χρόνια με την «απληρωσιά» και παλεύουν να επιβιώσουν με έναντι που δίνει η εργοδοσία, κάθε φορά που προχωρούν σε κινητοποιήσεις. 

«Με ένα εργοστάσιο τους φτιάξαμε άλλα τρία και αυτοί μας κοροϊδεύουν εδώ και χρόνια τρία» κατήγγειλαν, αναδεικνύοντας ότι πάνω στις δικές τους πλάτες και τον ιδρώτα χτίστηκε η κερδοφορία της επιχείρησης.

Ο Παναγιώτης Κουτσουπιάς, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον Βαρβαρέσο και αντιπρόεδρος Εργατικού Κέντρου Νάουσας, διεμήνυσε ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους «κόντρα στην πρακτική απληρωσιάς της εργοδοσίας που συνεχίζεται με τις πλάτες των μηχανισμών του κράτους και της κυβέρνησης».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί