ΜέΡΑ25: Η ομιλία του Γ. Βαρουφάκη στο Ηράκλειο – Παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι του νομού

«Το Ηράκλειο ήταν στην καρδιά του εγχειρήματός μας από το 2016, όταν ιδρύσαμε το DiEM25, μετά τη προδοσία του λαού και τη συνθηκολόγηση του ΣΥΡΙΖΑ με τη τρόικα το 2015. Το 2019, ήταν μια από τις περιφέρειες που έβαλε το ΟΧΙ ξανά στη Βουλή, με την εκλογή βουλευτή του ΜέΡΑ25. Γι’ αυτό εμείς λέμε τώρα, το 2023, πρώτη φορά Ρήξη! Αυτός ο δύσκολος δρόμος, είναι ο δρόμος της ελπίδας» είπε ο Επικεφαλής του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, Γιάνης Βαρουφάκης κατά την έναρξη της ομιλίας του στο Ηράκλειο της Κρήτης για να συνεχίσει.

«Έχουμε μηνύματα αλληλεγγύης και υποστήριξης από όλο τον κόσμο. Από την Κούβα και το αδελφοποιημένο μας Κομμουνιστικό Κόμμα Κούβας, από τον πρόεδρο Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ του Μεξικού, από τον πρόεδρο Λούλα, τον πρώην αρχηγό των εργατικών της Μεγάλης Βρετανίας Τζέρεμι Κόρμπιν. Από το κόμμα μας ΜΕΡΑ25 Γερμανίας, το οποίο κατέβηκε στις εκλογές του κρατιδίου της Βρέμης. Ο αγώνας μας είναι μαζικός, διεθνικός και ενωτικός.

Αυτές τις μέρες, θυμήθηκα κάτι που είπε ο Μαχάτμα Γκάντι: “Πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, μετά σε πολεμούν, μετά τους νικάς.”

Το 2019 μας αγνοούσαν. Δεν τους πέρασε, μπήκαμε στη Βουλή. Σε αυτές τις εκλογές, προσπάθησαν να μας κοροϊδέψουν, με ανοησίες του τύπου “πόσες Δήμητρες το σουβλάκι.” Ούτε αυτό τους πέρασε, ο λαός γνωρίζει την αξία των προτάσεών μας. Και τώρα μας πολεμούν: τα κανάλια της ολιγαρχίας, με μπροστάρη τον κ. Μαρινάκη, μας μποϋκοτάρουν. Φοβούνται τη δύναμη των ιδεών μας, την ανατρεπτική ισχύ των ριζοσπαστικών προτάσεών μας. Εμείς συνεχίζουμε, γιατί ξέρουμε ότι η επόμενη φάση είναι αυτή της νίκης!».

«Χαιρετίζω» είπε, ο κ. Βαρουφάκης, «τις συνοδοιπόρισσες και τους συνοδοιπόρος της ΛΑΕ, της νεολαίας της ΑΡΑΣ, των ανένταχτων κινημάτων και ανθρώπων της Αριστεράς, της οικολογίας, που μαζί βάζουμε τα θεμέλια της νέας, ανυπότακτης, ανιδιοτελούς Αριστεράς που στόχο έχει να κυβερνήσει αυτόν το τόπο για τους πολλούς, ενάντια στους λίγους της ολιγαρχίας.»

«Η Ελλάδα δεν έχει καπιταλισμό, ολιγαρχία έχει. Μας κυβερνάει μια μαφία, η οποία πλουτίζει από τη φτωχοποίηση της χώρας και του λαού μας, είτε με τους εργολάβους, με το Χρηματιστήριο Ενέργειας, με τις ιδιωτικοποιήσεις της κακιάς ώρας, με την αγορά των κόκκινων δανείων από αρπακτικά ταμείων του Delaware και των Cayman Islands», τόνισε.

«Υπάρχει καμία αμφιβολία ότι όλοι μας θα κάνουμε πάρτι όταν φύγει ο Μητσοτάκης από το Μαξίμου; Φυσικά και το θέλουμε. Αλλά είμαστε κόμμα της Αριστεράς, δεν επιτρέπεται να αρκεστούμε στην ήττα του Μητσοτάκη: πρέπει να πατάξουμε όλο το δίκτυο διαπλοκής και διαφθοράς της οποίας την αισχροκέρδια στηρίζουν όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις. Αν δεν καταργηθεί ο Ηρακλής, το Χρηματιστηριο Ενέργειας, το Υπερταμείο, δε θα δούμε ποτέ προοδευτική διακυβέρνηση.

Όταν μας λένε να πάμε μετά τις 21 Μαΐου να μιλήσουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ, στην ουσία μας λένε να σας πούμε ψέματα. Να κάνουμε έναν όμορφο προεκλογικό αγώνα που επιστρέφει την ελπίδα με τις θέσεις και τις πολιτικές μας, με τη στάση μας ενάντια στη συγκυβέρνηση χωρίς πρόγραμμα, και να πάμε και να κάνουμε πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα και να μην κάνει τίποτα από αυτά που σας λέγαμε. Δε σφάξανε!», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας, ο Επικεφαλής του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, Γιάνης Βαρουφάκης παρουσίασε και τους υποψήφιους με το κόμμα στο νομό Ηρακλείου: Μάριο Διονέλλη, Δημήτρη Ζωγραφάκη, Φωτεινή Κουτράκη, Γεώργιο Κριαράκη, Μιχάλη Κριτσωτάκη, Γιώργο Λογιάδη, Αποστόλη Λουλουδάκη, Δομινίκη Μπάρνεϋ – Μαθιουδάκη, Γιώργο Μπούγια, Ειρήνη Χαρωνίτη, Κατερίνα Χατζάκη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί