Όταν ο χορός καλά κρατεί…

Επιστολή της καθηγήτριας φυσικής αγωγής του 11ου ΓΕΛ Ηρακλείου, Βούλας Μασέλη, με αφορμή την κατάκτηση της 3ης πανελλήνιας θέσης στους Σχολικούς αγώνες από την ομάδα βόλεϊ των κοριτσιών του σχολείου, καθώς και την επικείμενη συνταξιοδότησή της. 

Όταν ο χορός καλά κρατεί…

Όταν το αίσθημα της ευθύνης συνομολογεί με το ήθος μίας καλά προετοιμασμένης σχολικής ομάδας και ανεβάζει τον πήχη του “εὖ ἀγωνίζεσθαι”, τότε για άλλη μία φορά, “ο χορός καλά κρατεί.” Και φέτος λοιπόν (2022-2023) το σχολείο μας συνέχισε με πολλές διακρίσεις στα σχολικά πρωταθλήματα ένα γνώριμο δρόμο. Η ομάδα volley των κοριτσιών ήταν αυτή που πέτυχε τη μεγαλύτερη διάκριση. Ξεκινήσαμε με ένα όνειρο: Να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται και το καταφέραμε. Πρώτα πρωταθλήτριες Ν. Ηρακλείου, μετά πρωταθλήτριες Κρήτης και τέλος… νίκη στην Αθήνα αντιμετωπίζοντας το 3ο ΓΕΛ Πάτρας.

Καταφέραμε έτσι και πήραμε τα πολυπόθητα… μόρια. Φτάσαμε στην τριάδα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, δηλαδή στις τρεις καλύτερες σχολικές ομάδες στην Ελλάδα, ανάμεσα σε πάνω από 200 Λύκεια και ΕΠΑΛ της χώρας. Οι τρεις μέρες που διήρκεσαν οι αγώνες στη Βέροια ήταν νομίζω ό,τι καλύτερο θα μπορούσαν να ζήσουν αυτά τα κορίτσια. Αγωνίστηκαν δυνατά, ίδρωσαν για το παραπάνω στην άλλη κατηγορία, μα δεν τα κατάφεραν. Όμως, η εμπειρία από ένα final four είναι αρκετή για να τους δώσει το έναυσμα για κάτι καλύτερο την επόμενη χρονιά και είμαι σίγουρη ότι θα το καταφέρουν γιατί το αξίζουν.

Θέλω να γράψω, να φωνάξω, να στείλω ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στα κορίτσια μου γι’ αυτό το υπέροχο ταξίδι που έκανα μαζί τους και να τους ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου υγεία, χαμόγελα, επιτυχίες, τόσο στους αγώνες του αθλήματος που επέλεξαν μα και σ’ εκείνους της προσωπικής τους ζωής. Επίσης, θέλω να στείλω την αγάπη μου με τις θερμότατες ευχές μου στο μαθητή της Γ’ τάξης Χαραλαμπάκη Σάββα που διακρίθηκε στο στίβο, καταλαμβάνοντας την 3η θέση. Συγχαρητήρια, Σάββα, από όλους μας και πάντα επιτυχίες στη ζωή σου με υγεία και αισιοδοξία.

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τους αγαπημένους μου συναδέλφους για τη συμπαράστασή τους σε όλο αυτό το ταξίδι, και ιδιαίτερα τον Διευθυντή μας, κ. Σηφάκη Βαγγέλη, για την αμέριστη βοήθειά του σε ό,τι κι αν του ζητήθηκε από μένα.

ΠΑΝΤΑ ΨΗΛΑ…
11ο ΓΕΛ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΟΥ

Με εκτίμηση,

Μασέλη Βούλα

ΠΕ 11 – ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

11ο ΓΕΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί