Ο Αλ. Τσίπρας απ’ τα Γιάννινα: Ως εδώ! – Την Κυριακή φεύγει ο Κυριάκος! (βίντεο)

Δεν ζούμε στη χώρα των θαυμάτων όπως υποστηρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά στην χώρα των τραυμάτων τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από τα Γιάννενα και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό. «Την Κυριακή τα ψέματα τελειώνουν. Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Ξημερώνουν μέρες δικαιοσύνης, μέρες δημοκρατίας, μέρες αξιοκρατίας. Ξημερώνουν ξανά μέρες του λαού» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Όπως σημείωσε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης γύρισε τη χώρα πίσω σε εποχές σκοτεινές. «Ήρθε όμως η ώρα, με τη ψήφο μας να κλείσουμε οριστικά αυτές τις πληγές. Η Ελλάδα που μας πληγώνει τελειώνει στις 21 Μαΐου. Και η Ελλάδα που μας αξίζει, ξημερώνει από Δευτέρα. Με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, με τη νίκη της αλλαγής. Με μια νέα προοδευτική κυβέρνηση. Με δικαιοσύνη για όλους. Με δικαιοσύνη παντού».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην εικονική πραγματικότητα που φιλοτέχνησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη βοήθεια των ΜΜΕ της λίστας Πέτσας. «Τον ακούω καθημερινά να μιλά για τα επιτεύγματα του σε μια χώρα φανταστική. Σαν την Αλίκη στη χώρα των Θαυμάτων. Αλλά η πραγματικότητα είναι αντίθετη. Όχι την Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων αλλά τον Κυριάκο στη χώρα των τραυμάτων. Των τραυμάτων που προκάλεσε ο ίδιος».

«Το αποτέλεσμα των εκλογών δε θα το κρίνουν οι δημοσκοπήσεις αλλά η ψήφος του λαού. Δείτε τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων πριν από βδομάδες στη Κύπρο, χθες στη Τουρκία. Τι ήταν αυτό που έριξε στον κουβά τις προβλέψεις και τις μετρήσεις. Ήταν η συμμετοχή των πολιτών στην κάλπη και κυρίως η συμμετοχή των νέων ανθρώπων» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε:

Σας καλώ όλους και ιδιαίτερα τις νέες και τους νέους. Να πάμε μαζικά στη κάλπη Για ρίξουμε στον κουβά τις προβλέψεις τους και να στείλουμε σπίτι του τον πιο αλαζόνα πρωθυπουργό και τη χειρότερη κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά.

Πάμε στην κάλπη για τη νίκη. Πάμε στην κάλπη για την αλλαγή. Όλοι μαζί, μπορούμε. Για μια Ελλάδα με περισσότερο φως. Στις 21 Μαΐου θα νικήσει ο λαός. Θα νικήσει η Δημοκρατία. Θα σηκωθεί και πάλι ο ήλιος της Δικαιοσύνης πάνω από την πατρίδα μας. Σε έξι ημέρες έρχεται η ώρα να γράψει ιστορία ο λαός. Ας γράψουμε κι εμείς την 21η Μαΐου στην ιστορία. Ως την ημέρα της δικής μας, της δικής σας αλλαγής. Για να ξαναέρθει η Δημοκρατία στην εξουσία. Και η Δικαιοσύνη παντού.

Πάμε γερά για να τελειώσει η τετραετία των παθών και των τραυμάτων. Η αλλαγή και η δικαιοσύνη είναι πια στην πόρτα μας. Ανοίξτε της με την ψήφο σας. Και με τη δουλειά σας σπίτι-σπίτι, χωριό – χωριό άνθρωπο-άνθρωπο, μέχρι την Κυριακή. θα νικήσουμε!»

Με την ψήφο μας κλείνουμε οριστικά τις πληγές του Μητσοτάκη

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ παρέθεσε τα «επιτεύγματα» της τετραετίας του Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς «μας γύρισε πίσω σε εποχές σκοτεινές. Σε μια χώρα που οι εργαζόμενοι δουλεύουν απλήρωτα 12ωρα. Σε μια χώρα που έχει μισθούς Βουλγαρίας και τιμές Βρετανίας. Σε μια χώρα που η κυβέρνηση βιάζει τη δημοκρατία και παρακολουθεί το μισό πολιτικό σύστημα, ακόμα και την ηγεσία του στρατεύματος. Σε μια χώρα με διαλυμένα δημόσια νοσοκομεία και με ρεκόρ απωλειών στην πανδημία. Σε μια χώρα που κλείνουν πανεπιστημιακές σχολές για να ανοίξει την πελατεία στα κολέγια. Σε μια χώρα που η ενημέρωση φιμώνεται και η προπαγάνδα ανθίζει με κρατικό χρήμα».

«Αυτή είναι η Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη. Η Ελλάδα που πλήγωσε και πληγώνει κάθε Έλληνα τέσσερα χρόνια τώρα» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε:

«Πλήγωσε κάθε νέο που πασχίζει να τα βγάλει πέρα, να ανοίξει σπίτι και να κάνει οικογένεια γιατί ο μισθός τελειώνει στις 15 του μήνα. Πλήγωσε κάθε εργαζόμενο που αναγκάζεται να δουλεύει ήλιο με ήλιο για ένα μισθό που δεν καλύπτει ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες. Πλήγωσε κάθε νέα μητέρα που κάθε μήνα αντιμετωπίζει το δίλημμα, τι να πρέπει να κόψει από τη διατροφή του παιδιού της, γιατί οι τιμές στα είδη πρώτης ανάγκης έχουν πάει στα ύψη.

Πλήγωσε κάθε έντιμο επιχειρηματία που τον κυνηγάνε οι εισπρακτικές και το κράτος όχι απλά αρνείται να του κάνει μια λογική ρύθμιση για τα χρέη, αλλά τον απειλεί ότι θα του τα πάρει όλα, μέσω του πτωχευτικού. Και πλήγωσε ξανά και ξανά, αυτούς που μόχθησαν για να αγοράσουν το δικαίωμα της αξιοπρέπειας όταν βγουν στη σύνταξη. Τους συνταξιούχους που εξαπάτησε με τη 13η σύνταξη, τους εξαπάτησε με τα αναδρομικά, τους έχει στερήσει πάνω από 7 δισ. τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Ήρθε όμως η ώρα, με τη ψήφο μας την Κυριακή να κλείσουμε οριστικά αυτές τις πληγές. Η Ελλάδα που μας πληγώνει τελειώνει οριστικά σε έξι μέρες από σήμερα.  Και η Ελλάδα που μας αξίζει, ξημερώνει από Δευτέρα. Με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, με τη νίκη της αλλαγής. Με μια νέα προοδευτική κυβέρνηση. Με δικαιοσύνη για όλους. Με δικαιοσύνη παντού».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί