Τα «στημένα»

Του Μιχάλη Τζανάκη

Για όσους προτίμησαν να δουν την «τηλεμαχία» των πολιτικών αρχηγών, απλά έχασαν εκτός από την … ώρα τους και έναν πολύ θεαματικό αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ ΜΙΛΑΝ-ΙΝΤΕΡ! Γκολ, δοκάρια, ένταση, πάθος, δύναμη όλα εκείνα τα στοιχεία που συνθέτουν ένα κανονικό «ντέρμπι» που οι νικητές κρίνονται ακριβώς σε αυτά τα σημεία και όχι σε άλλα! 

Από την άλλη φαντάζομαι το τηλεοπτικό ντέρμπι ήταν «σούπα» και μάλιστα πώς να μην είναι όταν οι «δημοσιογράφοι» ρωτούν και «ελέγχουν» δήθεν  τα «έργα και ημέρες» του … μπάρμπα τους! Ή μήπως υπερβάλλω; Αλήθεια ποιος σωστός «φίλαθλος» θα παρακολουθούσε ένα ντέρμπι «στημένο»; Ή μήπως κι εδώ σφάλλω; Και μην ισχυριστεί κάποιος πως ο «διάλογος» προάγει την δημοκρατία, γιατί θα τον χλευάσω, για τον απλό λόγο πως εκτός από την έννοια «δημοκρατία» τείνουμε να κακοποιούμε και την έννοια «διάλογος»!

Περισσότερο με … «ποιητική» βραδιά μοιάζει αυτό το σκηνοθετημένο τηλεοπτικό προϊόν, όπου καθένας «απαγγέλλει» το κομματικό «ποιηματάκι» του με σκοπό να συσπειρώσει τα «πελατάκια» του και να εισπράξει μερικά χειροκροτήματα άβουλων, αφελών και ιδιοτελών κλακαδόρων που η μνήμη τους δεν ξεπερνά αυτήν του …λιθρινιού και της τσιπούρας!

Μέσα στην όλη αυτή «παράσταση» ξεχώρισε κατά πως λένε μια νεαρή δημοσιογράφος που κινείται εκτός της συνήθους νεοελληνικής δημοσιογραφικής «γραμμής» της Ράνιας Τζίμα και που συνήθως φέρνει σε δύσκολη θέση τους συνομιλητές της πολιτικούς για τον απλό λόγο ότι κάνει την … δουλειά της!!! Προσπαθεί να «ελέγξει» την εξουσία και αυτό πλέον στην Ελλάδα αντιμετωπίζεται ως κάτι σαν  «εξωγήινη» πρακτική! Δηλαδή χάθηκε ένας Πορτοσάλτε, ένας Καψής έστω να θυμιάσει με τον τρόπο του τον Μεσσσία και βάζουν μια «θρασύτατη» και άκρως περίεργη δημοσιογράφο να χαλάει την «σούπα» της τηλεμαχίας;

Πολλοί πλέον αδυνατούν να παρακολουθήσουν το μέγεθος της βάναυσης προσβολής της νοημοσύνης τους, όπου η εικόνα της «ισχυρής Ελλάδας» απλά συνεχίζει την παράδοση του Αισώπου και δικαιώνει το γνωστό τραγούδι του Γιάννη Μηλιώκα «Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και μ…ες»! 

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Τα «στημένα»”

  1. Σεξιστική θηλυκότητα της λεπτοσωμης

    Έχει το Μαρινάκη το αφεντικό της, δεν φοβάται και να φερθεί σκληρά στο Μητσοτάκη εκ μέρους του αφεντικού…
    Γενικά, αν δεν ήταν λεπτοσωμη με ωραία φατσούλα κανείς δεν θα την επαινούσε ούτε θα έδινε σημασία στη θαρραλέα της προσπάθεια να ελέγξει την εξουσία…

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί