Περικυκλωμένο με διμοιρίες των ΜΑΤ το Πολυτεχνείο – Ζητούν από τους φοιτητές να αποχωρήσουν (Βίντεο & φωτο)

Λοκ άουτ επέβαλε η πρυτανεία του Πολυτεχνείου. Σύμφωνα με αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα, οι αστυνομικές δυνάμεις ενημέρωσαν τους φοιτητές της αρχιτεκτονικής να εγκαταλείψουν το κτίριο και να αποχωρήσουν άμεσα για να επέμβουν στον χώρο.

Επίσης, οι φύλακες διέκοψαν τα μαθήματα και άρχισαν να διώχνουν τους φοιτητές, φερόμενοι να λένε ότι εκτελούν «εντολές της ΓΑΔΑ», χωρίς καμία εξήγηση.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι δυνάμεις των ΜΑΤ βρίσκονται στην είσοδο της Στουρνάρη, με τους φοιτητές να μην μπορούν να βγούν ούτε να μπουν στη σχολή τους.

Όπως καταγγέλλουν οι φοιτητές, η Κοσμητεία προχώρησε σε lock out πιθανότατα για να μην πραγματοποιηθεί εκδήλωση που είναι προγραμματισμένη για το βράδυ.

Κάνουν λόγο για «απαράδεκτη» απόφαση, διαμηνύοντας ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσουν.

«Δεν αφήνουν τους φοιτητές να μπούνε μέσα να κάνουν μάθημα και εργασίες» καταγγέλουν οι φοιτητές μιλώντας στο avgi.gr, ενώ η αστυνομία βρίσκεται μπροστά από την πύλη της Στουρνάρη αρνούμενη την πρόσβαση σε άλλους φοιτητές αλλά και σε εργαζόμενους. 

«Άσυλο αγώνων και ελευθεριών και όχι των πρυτάνεων και των εταιρειών» είναι ένα από τα συνθήματα που ακούγονται από τις πύλες του ιδρύματος.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν στην είσοδο του ιδρύματος και στην Τοσίτσα, ενώ στη γωνία Στουρνάρη-Πατησίων βρίσκονται δύο κλούβες και μια αύρα.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η αστυνομία σχεδιάζει να κλείσει και την ΑΣΣΟΕ.

ματ-πολυτεχνειο
ματ-πολυτεχνειο

Δείτε το βίντεο

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί