Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ηρακλείου στο Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών

Την Τετάρτη 10 Μαΐου 2023, αντιπροσωπεία της Οργάνωσης Μελών ΑΕΙ – Ερευνητικών Κέντρων (ΟΜ ΑΕΙ-ΕΚ) Ηρακλείου, μαζί με τους/τις υποψήφιους/ες βουλευτές/τριες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκο Ηγουμενίδη, Χρυσάνθη Καμπουράκη, Φαίδρα Καρούτσου,  Μαρία Μαρή και Κατερίνα Τσουκαλά, καθώς και τον πρώην Αν. Υπουργό Έρευνας & Καινοτομίας Κώστα Φωτάκη, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών στις Γούρνες Ηρακλείου.

Αρχικά η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ συνάντησε και συνομίλησε με τον πρόεδρο του ΕΛΚΕΘΕ κ. Α. Μαγουλά και τον Δ/ντη του Ινστ. Ωκεανογραφίας κ. Α. Καραγεώργη. Στη συνέχεια έγινε περιοδεία στις εγκαταστάσεις και γνωριμία με τους εργαζόμενους στις Διοικητικές Υπηρεσίες και τα ερευνητικά εργαστήρια. Τέλος, στο κεντρικό αμφιθέατρο του Κέντρου, έγινε εκτενής παρουσίαση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την Παιδεία και την Έρευνα αλλά και των βασικών προγραμματικών θέσεων του κόμματος. Μέσα από γόνιμο διάλογο και ανταλλαγή απόψεων με τους εργαζόμενους του ΕΛΚΕΘΕ, συζητήθηκαν εκτενώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο αλλά και το σύνολο του ερευνητικού δυναμικού της χώρας. Μετά από μια τετραετία ανυπαρξίας στήριξης της Δημόσιας Έρευνας, η σύγκριση της κυβερνητικής πολιτικής της απερχόμενης κυβέρνησης της ΝΔ με το εξαιρετικό έργο που επιτέλεσε στον τομέα αυτό η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ – κάτω από καταφανώς δυσμενέστερες συνθήκες – ανέδειξε τη σαφή υπεροχή των πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και την αναγκαιότητα επανόδου του στην κυβέρνηση.

Η σταθερή και πολύπλευρη στήριξη της Δημόσιας Έρευνας, με την ενίσχυση κυρίως του ανθρώπινου δυναμικού αλλά και των ερευνητικών υποδομών, είναι στον πυρήνα του σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Στον αντίποδα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών πρόκρισης μιας ψευδεπίγραφης αριστείας και υποταγής της Έρευνας στις επιταγές και ανάγκες της αγοράς, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επενδύει στο αξιόλογο νέο ερευνητικό δυναμικό της χώρας και μάχεται για την ανάσχεση της φυγής του στο εξωτερικό (brain drain) και τον περιορισμό της επισφάλειας που βιώνει.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί