Επίθεση Γ. Γεραπετρίτη στην PEGA

Μετά τον ΟΟΣΑ και τους Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη βάζει στο στόχαστρο και την επιτροπή PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την έκθεση βόμβα που έβαλε στο στόχαστρο τον ίδιο τον πρωθυπουργό σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης μιλώντας στο MEGA ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει «καμία απολύτως» ένδειξη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και εξαπέλυσε χυδαία επίθεση στην PEGA. Όλα αυτά τη στιγμή που ο Γιώργος Κατρούγκαλος διάβαζε αυτολεξεί την έκθεση που έβγαζε στη σέντρα τον πρωθυπουργό.

«Δεν υπάρχει καμία απολύτως ένδειξη, όχι απόδειξη, ότι υπάρχει κάποιος κεντρικός σχεδιασμός πολλώ μάλλον του πρωθυπουργού. Γίνεται μία πολιτική εκμετάλλευση» σημείωσε ο Γιώργος Γεραπετρίτης και συνέχισε, λέγοντας ότι ουσιαστικά έκανε χάρη στην PEGA που την συνάντησε.

«Εγώ ο ίδιος, υπουργός Επικρατείας, δίπλα στον πρωθυπουργό, συνάντησα επί πολλαπλές ώρες όλη την επιτροπή PEGA, αποδίδοντας τον δέοντα σεβασμό, όταν σε άλλες χώρες, όπως στην Ισπανία για παράδειγμα, στην σοσιαλιστική Ισπανία δεν την υποδέχτηκε ούτε ο γενικός γραμματέας».

«Υπάρχει στρέβλωση. Λέει κάπου ότι υπήρχε κεντρική συντονιστική, λέει για τον πρωθυπουργό;» είπε με στόμφο ο Γιώργος Γεραπετρίτης, με τον Γιώργο Κατρούγκαλο να διαβάζει λέξη προς λέξη την έκθεση της PEGA:

«Το κατασκοπευτικό λογισμικό σε συνδυασμό με τη νόμιμη παρακολούθηση, χρησιμοποιείται ως εργαλείο πολιτικής εξουσίας και ελέγχου στα χέρια της ανώτατης πολιτικής ηγεσίας της χώρας. Πόσο πιο καθαρά να το πει; Οι μηχανισμοί εκ των προτέρων ελέγχου και κατασταλτικού ελέγχου έχουν αποδυναμωθεί σκόπιμα και αποφεύγεται η διαφάνεια και η λογοδοσία».

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης απάντησε υποστηρίζοντας ότι «η PEGA είναι μία επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δυστυχώς, είχα προσωπική εμπειρία, που στην πραγματικότητα δεν κάνει κάτι άλλο παρά μόνο αντιπολίτευση στα εθνικά κοινοβούλια. Να είμαστε μεταξύ μας εντάξει. Καταγράφονται πράγματα που είναι εντελώς αστήρικτα και ανυπόστατα χωρίς να αναφέρει έστω και μία φορά το όνομα του πρωθυπουργού. Όταν φτάνουμε να υιοθετούμε τις απόψεις ενός μέλους...» είπε, στοχεύοντας τη Σοφί Ιν’τ Φελντ που ενοχλεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη με τις παρεμβάσεις της.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί