ΚΚΕ: Δήλωση του Δ. Δουλουφάκη με αφορμή τη στάση εργασίας των εργαζομένων του Βενιζέλειου Νοσοκομείου


Ο Δημήτρης Δουλουφάκης, Φαρμακοποιός, μέλος Δ.Σ. Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου και υποψήφιος Βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ έκανε την ακόλουθη δήλωση με αφορμή τη σημερινή στάση εργασίας των εργαζομένων του Βενιζέλειου Νοσοκομείου: 

«Χαιρετίζουμε τη στάση εργασίας των εργαζομένων του Βενιζέλειου νοσοκομείου και στεκόμαστε δίπλα στον αγώνα τους ενάντια στην περεταίρω υποβάθμιση του νοσοκομείου.

Η τραγική κατάσταση στο Βενιζέλειο νοσοκομείο είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις στην υγεία ως τώρα, που αντιμετωπίζει την υγεία σαν εμπόρευμα, τους ασθενείς ως πελάτες και τη δημόσια υγεία σαν κόστος που χρειάζεται να περικοπεί. Αποκορύφωμα αυτής της κατάστασης είναι το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ, που μιλάει για συγχωνεύσεις νοσοκομείων με μικρή χιλιομετρική απόσταση, «φωτογραφίζοντας» το Βενιζέλειο και τα νοσοκομεία του νομού Λασιθίου. Αυτός είναι και ο λόγος που το νοσοκομείο συστηματικά και συνειδητά υποβαθμίζεται, οι κλινικές του οποίου λειτουργούν διαρκώς με «εντέλλεσθε», το τμήμα πήξης έχει κλείσει, το διαβητολογικό ιατρείο υποβαθμίζεται, άλλα βρίσκονται στα πρόθυρα διάλυσης (π.χ. Παιδιατρική, Ακτινολογικό, Ιατροπαιδαγωγικό κ.ά.) και άλλα υπολειτουργούν (ΜΕΘ, Αναισθησιολογικό, χειρουργεία). 

Την ίδια στιγμή, υπάρχει μεγάλη έλλειψη φαρμάκων και ιατρικού εξοπλισμού. Η μονάδα νεογνών του νοσοκομείου λειτουργεί με …δανεικό γιατρό από το ΠΑΓΝΗ από τον Γενάρη, χωρίς να καλύπτεται ολόκληρο το πρόγραμμα των εφημεριών. Αντίστοιχο πρόβλημα υπάρχει και στη Μαιευτική κλινική, με τεράστια έλλειψη σε μαίες, παρόμοια η κατάσταση και στην κάλυψη εφημεριών στο ΤΕΠ Covid και στην κλινική Covid του νοσοκομείου, όπου καλύπτονται από τους ίδιους ειδικευόμενους γιατρούς.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα του «νέου» ΕΣΥ που οραματίζεται η ΝΔ και έχτισε βασισμένη στα πεπραγμένα των προηγούμενων κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, στο οποίο δεν χωράνε ούτε οι ανάγκες των ασθενών για σύγχρονες, δωρεάν παροχές Υγείας, ούτε εργαζόμενοι με δικαιώματα.

Στεκόμαστε ενάντια στη λογική του “πάμε κι όπου βγει”!

Το δίλημμα για τους υγειονομικούς μπροστά στις εκλογές είναι:

Θα είναι δυνατά τα κόμματα που θα σχηματίσουν την επόμενη κυβέρνηση και θα ικανοποιούν τις απαιτήσεις των μεγαλοκλινικαρχών για Υγεία-εμπόρευμα, ή θα είναι δυνατός ο λαός, με δυνατό το ΚΚΕ, που έμπαινε, μπαίνει και θα μπαίνει μπροστά μαζί με τον λαό για να χαλάει τα σχέδια των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και των κυβερνήσεών τους.

Καλή δύναμη στους αγώνες σας!»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί