1η πολιτισμική συνάντηση μαθητών στο Αρκαλοχώρι – Αφιέρωμα στον Μ. Θεοδωράκη με ερμηνευτή τον Β. Λέκκα

Μετά τις επιτυχημένες αφιερωματικές εκδηλώσεις τιμής και μνήμης, στον Μίκη Θεοδωράκη, στις 04/09/2022 στο Αρκαλοχώρι, οι εκδηλώσεις συνεχίζονται με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, αύριο Παρασκευή 12 Μαΐου 9 με 12 το μεσημέρι στο ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Αρκαλοχωρίου,  με πρωταγωνιστές μαθητές πολλών σχολείων του Νομού στο πλαίσιο του προγράμματος ανάδειξης και διάδοσης του έργου του Μίκη Θεοδωράκη, με τίτλο: Η Πνευματική και Μουσική δωρεά του Μίκη Θεοδωράκη στον Ελληνικό Λαό, σε συνεργασία με το Γυμνάσιο Αρκαλοχωρίου και την Συνδιοργάνωση της περιφέρειας Κρήτης, καθώς  και όλων των σχολείων του Αρκαλοχωρίου και με την ευγενική συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου, αλλά και άλλων σχολείων του Νομού σ’ έναν τόπο που εξακολουθεί να δοκιμάζεται βασανιστικά μετά τον καταστροφικό σεισμό στις 27/09/2021.

Ο άξιος ερμηνευτής των τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη Βασίλης Λέκκας θα   τραγουδήσει αξέχαστα τραγούδια που σφράγισαν μια ολόκληρη εποχή, άκρως επίκαιρα και στην σημερινή πραγματικότητα. 

Το αξιόλογο και δραστήριο Μουσικό σχολείο Ηρακλείου θα τραγουδήσει μελοποιημένη ποίηση με έργα του Μεγάλου Συνθέτη υπό την διεύθυνση του άξιου μαέστρου Κωσταντίνου Παπαδάκη

Μουσική παρουσία θα έχουν επίσης τα Σχολεία:

1ο Δημοτικό σχολείο Αρκαλοχωρίου 

2ο Δημοτικό Αρκαλοχωρίου 

Γυμνάσιο Αρκαλοχωρίου εν συνεργασία με το ΓΕΛ Καστελίου 

ΓΕΛ Μελεσών 

Γυμνάσιο Βιάννου 

Γενικό Λύκειο Αρκαλοχωρίου.

Σε άλλες μορφές τέχνης θα συμμετέχουν,

ΧΟΡΟΣ: Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου 

ΘΕΑΤΡΙΚΟ-ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ: Γυμνάσιο Αρκαλοχωρίου. 

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ: Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και το Δημοτικό Σχολείο Ασημίου Γόρτυνας, με την συμμετοχή και άλλων σχολείων του Νομού Ηρακλείου.

Οι στίχοι των τραγουδιών, που είναι κομμάτι της ποιητικής μας ανθολογίας, με τη μουσική του Μίκη γίνονται κτήμα του λαού και η προσπάθεια είναι να γίνουν και κτήμα των νέων ανθρώπων διότι είναι πλέον στοιχείο της παράδοσης μας.

Η Πρόσκληση Συμμετοχής στις Σχολικές Κοινότητες του Νομού Ηρακλείου αγκαλιάστηκε με ενθουσιασμό. Στόχος μας είναι η μεγάλη αυτή σχολική γιορτή να γίνει ετήσιος θεσμός σε ένα τόπο που έχει υποστεί τις καταστροφικές συνέπειες της φύσης, σε μια κοινότητα που δημιουργεί σκέψη και προβληματισμό. Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ και μόνο με την δημιουργική παρουσία των νέων θα δοθεί προοπτική για γόνιμο μέλλον, δήλωσε η Εικαστικός Φωτεινή Κοκολάκη υπεύθυνη του προγράμματος ανάδειξης και διάδοσης του έργου του Μίκη Θεοδωράκη με τίτλο: 

Η Πνευματική και Μουσική δωρεά του Μίκη Θεοδωράκη στον Ελληνικό Λαό.

ΣΤΉΡΙΞΗ: ΣΥΛΛΟΓΟΣ “ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ’’

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί