11ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας- Την Κυριακή 14 Μαΐου

    Την Κυριακή 14 Μαΐου και ώρα 11:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί ο 11ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας.

    Πρόκειται για μία αθλητική δράση η οποία αναβιώνει για ενδέκατη συνεχόμενη χρονιά και είναι μια ξεχωριστή πρόταση γνωριμίας με τα χωριά και τις φυσικές ομορφιές του τόπου, αναβιώνοντας εικόνες από άλλες εποχές, όπου οι άνθρωποι μετακινούνταν στην εύφορη πεδιάδα με τα ποδήλατά τους.

    Με δωρεάν συμμετοχή οι ποδηλάτες θα ακολουθήσουν τη διαδρομή που περνάει διαδοχικά από χωριά της Πεδιάδας Σαμπά, Ζωφόρων, Βόνης, Γαλατά, Θραψανού με τερματισμό στη λίμνη Λιβάδες.

    Σκοπός της εκδήλωσης είναι η αναψυχή των συμμετεχόντων, καθώς και η γνωριμία μεταξύ τους, όπως και με την ενδιαφέρουσα διαδρομή, χρησιμοποιώντας έναν εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης.

    Η εκκίνηση θα δοθεί στις 11 π.μ. στο κτίριο του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού Αποστόλων Πεδιάδας ενώ στο σημείο του τερματισμού θα υπάρχουν κεράσματα.

    Στον ποδηλατικό γύρο αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότεροι από 500 ποδηλάτες. Η απόσταση που θα κληθούν να καλύψουν οι ποδηλάτες είναι τα 19 χλμ και η εκτιμώμενη διάρκεια της διαδρομής του ποδηλατικού γύρου αναμένεται να είναι περίπου δυόμιση ώρες (ώρα λήξης 13.30).

   Τον 11ο ποδηλατικό γύρο Πεδιάδας συνδιοργανώνουν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Αποστόλων, Σαμπά, Ζωφόρων, Βόνης, Γαλατά και Θραψανού  με την Περιφέρεια Κρήτης και στηρίζεται από τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού .

* Οι ενδιαφερόμενες /οι  που επιθυμούν να αντλήσουν περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση, μπορούν να  επικοινωνήσουν με τους κυρίους Δαμιανάκη Μανώλη στο 6942289443 και Καλογερίδη Γρηγόρη στο 6973040672.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί