Μία πρόταση για oικολογική και ανεμπόδιστη μετακίνηση στο Γάζι από τους μαθητές της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Γαζίου

Την πρόταση τους για μία Οικολογική και Ανεμπόδιστη Μετακίνηση στο Γάζι θα παρουσιάσουν οι μαθητές της Γ τάξης του Γυμνασίου Γαζίου σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Μάϊου  στις 17.00 στο Δημαρχείο Μαλεβιζίου. 

Η εργασία των μαθητών έγινε στο πλαίσιο της εκστρατείας ECOMOBILITY που στόχο έχει την ευαισθητοποίηση των μαθητών και τη διάχυση των γνώσεων για το κυκλοφοριακό, τη βιώσιμη κινητικότητα, την ατμοσφαιρική ρύπανση  και την  ενεργοποίησή τους για την αναζήτηση λύσεων με προσανατολισμό την ευαισθητοποίηση των πολιτών και τη στήριξη του δικαιώματος ελεύθερης και ανεμπόδιστης μετακίνησης. Οι μαθητές μαθαίνουν για την οικολογική μετακίνηση αλλά παράλληλα ενισχύουν τις δεξιότητές τους σχετικά με την παρουσίαση, τη δημόσια έκθεση απόψεων και το δημόσιο διάλογο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Γυμνάσιο Γαζίου είναι το μοναδικό σχολείο που συμμετέχει στο πρόγραμμα από όλη την Κρήτη.   

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης στην οικολογική δράση που θα πραγματοποιηθεί οι μαθητές/τριες που θα παραβρεθούν θα παίξουν, θα ζωγραφίσουν μαθαίνοντας για το περιβάλλον και τα οφέλη της οικολογικής μετακίνησης.

Η δράση διοργανώνεται από τον Εθελοντικό Οργανισμό για το Αστικό Περιβάλλον ECOCITY, και τις Επιτροπές Οργάνωσης των Εκστρατειών, ECOMOBILITY, FREEMOBILITY και ECO 2 MOBILITY με την υποστήριξη του Δήμου Μαλεβιζίου. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί