Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΚΚΕ Ηρακλείου για τον αθλητισμό

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Μαΐου η εκδήλωση «Με ισχυρό ΚΚΕ κάνουμε το “άλμα” στη διεκδίκηση αθλητισμού για όλους και για τη στήριξη των ερασιτεχνικών σωματείων.» με ομιλητές τον Γιώργο Πομάσκι, ομοσπονδιακό προπονητή ΣΕΓΑΣ και υποψήφιο βουλευτή Βορείου Τομέα Αττικής ΚΚΕ και τον Μανώλη Συντυχάκη, μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ, βουλευτή Ηρακλείου και εκ νέου υποψήφιο. Μετά τις ομιλίες ακολούθησε πλούσια συζήτηση με την παρουσία δεκάδων εκπροσώπων αθλητικών φορέων του Ηράκλειου. 

Ο Πομάσκι Γιώργος σημείωσε ότι βρίσκεται στον χώρο του αθλητισμού εδώ και 35 χρόνια. «Με τους περισσότερους από εσάς που βρισκόμαστε εδώ  γνωριζόμαστε αρκετά χρόνια. Είμαστε πολλά χρόνια στον στίβο της διεκδίκησης για να υπάρξουν καλύτερες ημέρες για τον αθλητισμό και τα παιδιά μας. Όλοι γνωρίζουμε τα προβλήματα  που αντιμετωπίζει ο αθλητισμός. Τα ζούμε συνεχώς  μέσα στους χώρους άθλησης, στα γήπεδα και στους συλλόγους. Όλοι καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με την ανυπαρξία υποδομών, την υποχρηματοδότηση και την υποβάθμιση του ερασιτεχνικού αθλητισμού διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις. Την ίδια στιγμή που βλέπουμε χιλιάδες παιδιά και νέους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και να γυμναστούν και να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο. Ο εξοπλισμός  είναι ελάχιστος για να γίνει καλή προετοιμασία των αθλητών μας. Αναγκαζόμαστε προπονητές και σύλλογοι να επιβαρυνόμαστε με κόστη  συντήρησης υποδομών, με έξοδα μετακίνησης των αθλητών και λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων.» 

Στην συνέχεια τόνισε ότι «περιμένουμε 12 χρόνια να αγωνιστούμε στο ολυμπιακό στάδιο. Δυστυχώς φεύγει μια ολόκληρη γενιά χωρίς να αγωνισθεί εκεί.» Όπως είπε : «Κάθε τετραετία ακούμε υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμά από όλους τους υπουργούς Αθλητισμού που έχουν περάσει από εκεί. Την ίδια στιγμή που μιλάμε για αύξηση της παχυσαρκίας και των περιστατικών βίας και ψυχολογικών προβλημάτων στα παιδιά, ενώ θα μπορούσε ο αθλητισμός να αποτελεί ασπίδα για αυτά τα προβλήματα. Μαζί με το ΚΚΕ και τον Συντυχάκη Μανόλη μέσα στην βουλή δώσαμε όλα αυτά τα 4 χρόνια μάχη για την αύξηση της χρηματοδότησης, διεκδίκησης λύσεων. Για εμένα πρόσβαση στον αθλητισμό  πρέπει να έχουν όλα τα παιδιά σε κάθε σχολείο και γειτονιά. Ο αθλητισμός είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλου του λαού.»

Ο Συντυχάκης Μανώλης ανέφερε μεταξύ άλλων :

«To ΚΚΕ τα προηγούμενα χρόνια έδωσε μάχες μέσα και έξω από τη βουλή, μαζί με τους ανθρώπους του αθλητισμού για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο χώρο, την εγκατάλειψη από το κράτος και τις κυβερνήσεις, αλλά και το βομβαρδισμό με νόμους και αθλητικά νομοσχέδια που ενίσχυαν την επιχειρηματική δράση στο χώρο και τη διάλυση των ερασιτεχνικών σωματείων, των ομοσπονδιών που αποτελούν το κύτταρο του μαζικού λαϊκού αθλητισμού.

Όχι τυχαία, αλλά γιατί το ΚΚΕ έχει την αντίληψη ότι η Φυσική Αγωγή αφορά τη διαμόρφωση όρων και προϋποθέσεων, ώστε οργανώνοντας με συστηματικό τρόπο την ενασχόληση με τη σωματική κίνηση να εξασφαλίζεται ποιότητα ζωής για τον άνθρωπο. Άρα, για μας δεν είναι πολυτέλεια να ασχολείται κάποιος με τη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό.»

Όπως τόνισε στη συνέχεια «δεν είναι υπερβολή να διεκδικούμε σύγχρονες αθλητικές υποδομές, περισσότερους μόνιμους και καλά αμειβόμενους γυμναστές στα σχολεία, στα στάδια και τα γυμναστήρια, περισσότερες ώρες άσκησης, ελεύθερη πρόσβαση για τα παιδιά, τους νέους, τις νέες αλλά και τις μεγαλύτερες ηλικίες. Κατά συνέπεια δεν μπορούμε σήμερα να δεχτούμε ως κανονικότητα και φυσιολογικό τη μείωση των απαιτήσεων, δηλαδή να μάθουμε να ζούμε με τα λίγα. 

Καμία κυβέρνηση, παρ’ όλα τα νομοσχέδια που περνούσαν σωρηδόν από τη βουλή, δεν ασχολήθηκε καθόλου με τον πυρήνα του αθλητισμού, δηλαδή την στήριξη του μαζικού λαϊκού αθλητισμού, την ανάπτυξη του αθλητισμού στο σχολείο, στη γειτονιά, το πως θα αναπτυχθεί το κάθε άθλημα, πώς θα ενισχυθεί η συμμετοχή και η πρόσβαση του πληθυσμού και ιδιαίτερα της νεολαίας. 

Οι θέσεις του ΚΚΕ είναι ρεαλιστικές και εδράζονται στην ανάγκη, ο αθλητισμός να θεωρείται κοινωνικό δικαίωμα και όχι εμπόρευμα. Ο κόσμος του αθλητισμού να κάνει το βήμα να συμπορευτεί με ΚΚΕ  στον καθημερινό αγώνα , αλλά και στις κάλπες στις 21 Μάη. Με ισχυρό ΚΚΕ στις 21 Μάη θα δυναμώσει η πάλη του λαού για τον αθλητισμό που έχει ανάγκη στον 21ο αιώνα.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί