Λαϊκή Συσπείρωση: Να μην εγκατασταθεί στη Φοινικιά επιχείρηση αποθήκευσης υγραερίου

Να μην εγκατασταθεί στη Φοινικιά επιχείρηση αποθήκευσης υγραερίου υψηλής επικινδυνότητας για την πρόκληση ατυχήματος μεγάλης έκτασης, ζητούν  με ψήφισμα που  κατέθεσαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Κρήτης.

Αναλυτικά το ψήφισμα:

Ψήφισμα για να μην εγκατασταθεί  σε κατοικημένη περιοχή στη Φοινικιά υπαίθρια αποθήκη φιαλών υγραερίου, δηλαδή επιχείρηση  υψηλής επικινδυνότητας για την πρόκληση ατυχήματος μεγάλης έκτασης,   έφερε η Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης στο περιφερειακό συμβούλιο στις 4 Μάη, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα των  κατοίκων της περιοχής που έκαναν παρέμβαση στο συμβούλιο.  

«Φωνάζει» ο κίνδυνος ενός Βιομηχανικού Ατυχήματος Μεγάλης Έκτασης στη Φοινικιά Ηρακλείου με την εγκατάσταση της συγκεκριμένης επιχείρησης, είπαν οι ίδιοι οι κάτοικοι,  εξηγώντας ότι πρόκειται για μια ήδη επιβαρυμένη περιοχή,  με πολλές εγκαταστάσεις υψηλής επικινδυνότητας να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής (5- 10 μέτρα) και μεταξύ τους και από τις κατοικίες.

Στην ίδια κατεύθυνση με τους κατοίκους, η  «Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης κάλεσε το περιφερειακό συμβούλιο  να πάρει απόφαση για : «Να ακυρωθεί η άδεια εγκατάστασης της επιχείρησης αποθήκευσης υγραερίου σε κατοικημένη περιοχή. Να γίνει αναθεώρηση των επιτρεπόμενων δραστηριοτήτων στην περιοχή. Μέτρα πρόληψης και ενίσχυση των υποδομών αντιμετώπισης ατυχήματος στη βιοτεχνική περιοχή της Φοινικιάς».  

Όμως -και σε αυτή την περίπτωση- η πλειοψηφία του περιφερειακού συμβουλίου έβαλε μπροστά ως άλλοθι «το νομοθετικό πλαίσιο» το οποίο εφαρμόζει,  επιβεβαιώνοντας αυτό που λέει η Λαϊκή Συσπείρωση ότι η περιφέρεια ως τοπικό κράτος υλοποιεί και εξειδικεύει τις αντιλαϊκές πολιτικές της κάθε κυβέρνησης.  Στα πλαίσια αυτά, η πλειοψηφία του περιφερειακού συμβουλίου έβαλε τη ζωή και την ασφάλεια των κατοίκων στη ζυγαριά της «νομιμότητας» του εχθρικού για τον λαό κράτους. Με  το «ναι μεν η ασφάλεια των κατοίκων,  αλλά και η τήρηση της νομιμότητας»,  η πλειοψηφία πήρε μια μεσοβέζικη απόφαση, προκαλώντας τη δίκαιη  οργή των κατοίκων.  

Και σε αυτή την περίπτωση  «Μόνοι τους και όλοι μας» !

Ως Λαϊκή Συσπείρωση στεκόμαστε δίπλα στους κατοίκους που αγωνιούν και καλούμε τον λαό της περιοχής να οργανώσει τον αγώνα του μέσα από τα σωματεία και τους φορείς της περιοχής. Δεν παζαρεύουμε τη ζωή των κατοίκων της Φοινικιάς και την ασφάλειά τους για τα κέρδη των επιχειρηματιών . Η όποια νόμιμη έγκριση της επένδυσης δεν μπορεί να αναιρέσει τους σοβαρούς κινδύνους που υπάρχουν. Μοναδικός νόμος πρέπει να είναι η ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής, των οικογενειών και της περιουσίας τους.

Σήμερα γίνεται πιο φανερό από ποτέ, ότι πίσω από όλα τα μεγάλα προβλήματα, πίσω από την απουσία ουσιαστικής προστασίας από βιομηχανικά ατυχήματα και φυσικές καταστροφές όπως σεισμοί και πλημμύρες, πίσω από την καταστροφή του περιβάλλοντος, βρίσκεται ο ίδιος αντίπαλος που οδηγεί στην αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος, την ακρίβεια, τη φτώχεια κτλ. Με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, ανεξάρτητα από το πρόσημο που χρησιμοποιούν, προκειμένου να παραπλανούν τους εργαζόμενους, αλλά και με ευθύνη της τοπικής- περιφερειακής διοίκησης,  ο κρατικός έλεγχος και ο μηχανισμός αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων είναι υποτυπώδης έως ανύπαρκτος, ενώ θεριεύει η νόμιμη «ασυδοσία» των επιχειρηματικών ομίλων.

Όλα τα αστικά κόμματα, η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, δεσμεύονται να υπηρετήσουν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική. Γι’ αυτό από τα νομοσχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισε το 50% και το ΠΑΣΟΚ υπερψήφισε το 70%. Είναι με τα κέρδη των ομίλων και όχι με τις ζωές και τις ανάγκες μας. 

Γι’ αυτό η διέξοδος δε βρίσκεται στην αναζήτηση της όποιας επόμενης κυβέρνησης, που θα αποτελέσει τάχα το μικρότερο κακό, όποια σύνθεση ή «χρώμα» και αν έχει, γιατί είναι δεδομένο το αντιλαϊκό της πρόγραμμα και θα κινηθεί στις ράγες της εξυπηρέτησης των κερδών των λίγων που είναι ασυμβίβαστα με τις ανάγκες της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας. 

Το ζήσαμε και το ξέρουμε: Σωτήρες δεν υπάρχουν! Μόνο ο λαός σώζει τον λαό, στον δρόμο της ανατροπής, με δυνατό ΚΚΕ. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί