Επ’ αυτοφώρω οι ψεύτες κατ’ επάγγελμα: Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους διαψεύδει την κυβέρνηση για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Από την ημέρα που ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε το «συμβόλαιο αλλαγής», η ΝΔ ανεβοκατεβάζει το κόστος του κυβερνητικού προγράμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παραθέτει διαφορετικά νούμερα από τους υφισταμένους του, αποδεικνύοντας την απέλπιδα προσπάθεια της ΝΔ να αντικρούσει το πρόγραμμα 11 σημείων του ΣΥΡΙΖΑ.

Εσχάτως ο Άκης Σκέρτσος παρουσιάζεται σε πάνελ, ανακυκλώνοντας τον ισχυρισμό ότι το υπέρογκο κόστος του κυβερνητικού προγράμματος των πολιτικών του αντιπάλων πιστοποποιείται από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Δείτε:

Μαύρη προπαγάνδα από το Μαξίμου με εμπλοκή του Γενικού Λογιστήριου του Κράτους (μέσω ΣΚΑΙ και Αυτιά, βεβαίως, βεβαίως…)

Όπως αναφέρει το documentonews.gr, επικοινώνησε με τον διευθυντή της Διεύθυνσης Προϋπολογισμού Γενικής Κυβέρνησης, Χρήστο Τζώρτζη. Πρόκειται για την αρμόδια διεύθυνση, η οποία θα έπρεπε να έχει προβεί στην κοστολόγηση που επικαλείται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ακόμα κι αν αυτό είναι τουλάχιστον ανήθικο -αν όχι υπηρεσιακά επιλήψιμο- εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

Για κακή τύχη, όμως, του κ. Σκέρτσου και -κυρίως- του κ. Μητσοτάκη, ο συγκεκριμένος υπάλληλος ξεκαθάρισε πως η συγκεκριμένη Διεύθυνσή δεν έχει προβεί σε καμία κοστολόγηση. Συγκεκριμένα, μας απάντησε πως η Διεύθυνση δεν καταπιάστηκε με οποιαδήποτε κοστολόγηση και εν γένει με τέτοιου είδους θέματα.

Παρενθετικά να σημειώσουμε πως -σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών- πρόκειται για τη Διεύθυνση που έχει την πλήρη εικόνα για τα έσοδα και τις δαπάνες του κράτους, όπως επίσης προχωρά και στις κοστολογήσεις των εκάστοτε νομοσχεδίων. Οπότε, όπως υποστηρίζουν οι υπηρεσιακοί παράγοντες, αν μία Διεύθυνση έχει προβεί σε κοστολόγηση του προγράμματος, τότε είναι αυτή.

Ο συγκεκριμένος υπηρεσιακός παράγοντας εκτός του ότι επέμενε κατηγορηματικά πως η εν λόγω Διεύθυνση δεν έχει κάνει καμία κοστολόγηση για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, παρέπεμψε σε πολιτικά στελέχη του υπουργείου. Τότε, ο δημοσιογράφος αντέτεινε ότι δεν απασχολούν οι πολιτικοί παράγοντες του υπουργείου, αλλά οι υπηρεσιακοί που -κατά την κυβέρνηση και την Πειραιώς- ανέλαβαν εν μέσω προεκλογικής περιόδου να εκτελέσουν μία πολιτική εξυπηρέτηση υπέρ της ΝΔ.

Σε εκείνο το σημείο, ο κ. Τζώρτζης παρέπεμψε στην Ιουλία Αρμάγου, η οποία είναι γενική διευθύντρια της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικής Πολιτικής και Προϋπολογισμού που με τη σειρά της υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής. Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με την κ. Αρμάγου, αλλά μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Σε κάθε περίπτωση, η διάψευση του επικεφαλής της αρμόδιας Διεύθυνσης του ΓΛΚ αποτελεί από μόνη της τεκμήριο διάψευσης των κυβερνητικών ισχυρισμών. Σίγουρα δεν προκαλεί έκπληξη ότι οι Άκης Σκέρτσος και Κυριάκος Μητσοτάκης λένε φόρα παρτίδα ψέματα δυο βδομάδες πριν τις κάλπες. Άλλωστε, τέσσερα χρόνια τώρα έχουν επιδείξει άριστα αντανακλαστικά στην αντιστροφή της πραγματικότητας και την ακατάσχετη χρήση σχημάτων μετα-αλήθειας.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η δημοσιοποίηση της έκθεσης του ΓΛΚ από τον κ. Σκέρτσο, τον κ. Μητσοτάκη ή όποιον άλλο θαρραλέο πάρει αυτήν την απόφαση πολιτικής αυτοκτονίας. Έτσι, θα δούμε ποιος υπηρεσιακός παράγοντας και ποια διεύθυνση ανέλαβαν να φέρουν εις πέρας το κυβερνητικό σερβίρισμα, αλλά και ποιος πολιτικός προϊστάμενος έδωσε την παραγγελία.

ΣΥΡΙΖΑ: Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια

«Το ψέμα και η προπαγάνδα έχουν κοντά ποδάρια» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά την αποκάλυψη του documentonews.gr για την διάψευση του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Άκη Σκέρτσου από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, αναφορικά με το κόστος του προγράμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Αφού έχουν κάνει 4 διαφορετικές κοστολογήσεις, άλλος 25, άλλος 45, άλλος 70, άλλος 83 δισ., τις τελευταίες ημέρες ο κ. Σκέρτσος περιφέρεται στα κανάλια και κουνάει ένα excel ως δήθεν κοστολόγηση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Σήμερα τη σκυτάλη πήρε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης για να επαναλάβει τα ίδια ψέματα και να επιβεβαιώσει ότι είναι ο ενορχηστρωτής της φαιδρής προπαγάνδας» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Υπό άλλες συνθήκες, ο κ. Σκέρτσος θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί, που δεν δίστασε να εμπλέξει ακόμη και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στην προπαγάνδα της ΝΔ. Αλλά σε δύο εβδομάδες, με την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, θα αποτελεί ούτως ή άλλως παρελθόν μαζί με τον κ. Μητσοτάκη και την χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από την μεταπολίτευση και μετά» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Ενώ το πρόγραμμα της ΝΔ έχει καταντήσει «ράβε – ξήλωνε» δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές, η μόνη πρεμούρα του κ. Μητσοτάκη είναι να αποδομήσει με ψέματα το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Αφού έχουν κάνει 4 διαφορετικές κοστολογήσεις, άλλος 25, άλλος 45, άλλος 70, άλλος 83 δισ., τις τελευταίες ημέρες ο κ. Σκέρτσος περιφέρεται στα κανάλια και κουνάει ένα excel ως δήθεν κοστολόγηση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Σήμερα τη σκυτάλη πήρε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης για να επαναλάβει τα ίδια ψέματα και να επιβεβαιώσει ότι είναι ο ενορχηστρωτής της φαιδρής προπαγάνδας.

Μόνο που το ψέμα και η προπαγάνδα έχουν κοντά ποδάρια.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το documentonews.gr, σε επικοινωνία που είχε με την αρμόδια Διεύθυνση Προϋπολογισμού Γενικής Κυβέρνησης, προέκυψε ότι η Διεύθυνση δεν έχει προβεί σε καμία τέτοια κοστολόγηση.

Υπό άλλες συνθήκες, ο κ. Σκέρτσος θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί, που δεν δίστασε να εμπλέξει ακόμη και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στην προπαγάνδα της ΝΔ. Αλλά σε δύο εβδομάδες, με την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, θα αποτελεί ούτως ή άλλως παρελθόν μαζί με τον κ. Μητσοτάκη και την χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από την μεταπολίτευση και μετά.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί