Σκέρτσος: Χθες έκανε λόγο για σχηματισμό κυβέρνησης, σήμερα αποκλείει συνεργασία με ΠΑΣΟΚ

Ώρα με την ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ αλλάζουν θέση όσον αφορά στο πώς θα κινηθούν όταν πάρουν εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος, μιλώντας σήμερα Παρασκευή (5/5) στον ΑΝΤ1, υποστήριξε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ αποκλείουν συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ για τον σχηματισμό κυβέρνησης. 

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

Δήλωση που αλλάζει το κυβερνητικό αφήγημα για την αξιοποίηση της εντολής καθώς είναι δεδομένο ότι για να γίνει κυβέρνηση συνεργασίας από τις εκλογές της απλής αναλογικής το πρώτο κόμμα χρειάζεται το τρίτο κόμμα.

Ο (ίδιος) κυβερνητικός εκπρόσωπος, μόλις χθες (4/5) δήλωνε στο press room απαντώντας στην «Αυγή» και στον Κώστα Σαββόπουλο, ότι η ΝΔ θα αξιοποιήσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στις εκλογές αν η είναι πρώτο κόμμα.

Να σημειωθεί ότι τον τόνο έδωσε χθες (4/5) ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στο Star και τη Μάρα Ζαχαρέα, καθώς ανέφερε ότι «Έχουμε μεγάλες διαφορές με το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη. Δεν χρειαζόμαστε την επόμενη ημέρα ασταθή κυβερνητικό σχηματισμό, χρειαζόμαστε σταθερή κυβέρνηση, μονοκομματική, όχι μονοχρωματική».

Συνεπώς το ερώτημα για τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη όχι μόνο παραμένει αλλά ενισχύεται.  Με ποιον θα επιχειρήσει να κάνει κυβέρνηση αν βγει η ΝΔ πρώτο κόμμα  στις εκλογές; Και τι σημαίνει η επίκληση και πάλι της μονοκομματικής αλλά όχι μονοχρωματικής κυβέρνησης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί