Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στο Ηράκλειο για το ασφαλιστικό με τον Δ. Τεμπονέρα

Εκδήλωση για το ασφαλιστικό με εισηγητή τον εργατολόγο Διονύση Τεμπονέρα, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Ο κ. Τεμπονέρας παρουσίασε τις προτάσεις του κόμματος για το ασφαλιστικό.

Δείτε φωτογραφίες που δημοσίευσε ο Δημήτρης Κλαράκης

Το κάλεσμα της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ:

Για το ασφαλιστικό: «Ειπώθηκαν ψέματα που ντράπηκαν και τα ίδια»

Η ΝΔ, αλλά και άλλοι όψιμοι συνταξιδιώτες της στο κυνήγι της ψήφου, επιχειρούν να πείσουν την ελληνική κοινωνία ότι, η χώρα ξεκίνησε να υπάρχει πρώτη φορά το 2015. Μας υπενθυμίζουν συνεχώς ότι, δήθεν το ασφαλιστικό, ξεκίνησε να έχει προβλήματα, με την ψήφιση του «νόμου Κατρούγκαλου», τον Μάιο του 2016.

Ξεχνούν ή κάνουν ότι ξεχνούν την άτοκη τοποθέτηση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων στην Τράπεζα της Ελλάδος, την λεηλασία των εισφορών μέσω των δομημένων ομολόγων, του Χρηματιστηρίου, του PSΙ, την απορρύθμιση της αγοράς εργασίας και την διάλυση της παραγωγικής βάσης της χώρας.

Ξεχνούν συνειδητά το 2010-2014, οπότε πέρα από το γεγονός ότι, η χώρα έχασε το 25% του ΑΕΠ της, νομοθετήθηκε ο κατώτατος μισθός των 586 ευρώ, ο υπο-κατώτατος για τους νέους κάτω των 25 ετών, των 510 ευρώ, η διάλυση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η απελευθέρωση των απολύσεων, η κυριαρχία των ευέλικτων μορφών απασχόλησης και όλες εκείνες οι σκληρές μνημονιακές παρεμβάσεις, που οδήγησαν την ανεργία το 2013, στο 27% στερώντας δεκάδες δισεκατομμύρια εσόδων, από την δημόσια κοινωνική ασφάλιση. Ξεχνούν τις δώδεκα (!!) μειώσεις συντάξεων κυρίων και επικουρικών το ίδιο διάστημα.  

Το κυριότερο πιστεύουν ότι και οι πολίτες ξεχνούν και έτσι προεκλογικά έχουν ξεκινήσει ένα πανηγύρι υποτιθέμενων αυξήσεων και παροχών, που θα συμβούν αν επανεκλεγούν και με βάθος τετραετίας.

Σε όλα τούτα απαντάμε με στοιχεία και κοστολογημένο πρόγραμμα: 

Στις 21 Μάη παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. ΜΑΖΙ μπορούμε να νικήσουμε!

Για την Πολιτική Αλλαγή και την Προοδευτική Διακυβέρνηση!

Για Δικαιοσύνη Παντού!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί