Oι Φρουροί της Επανάστασης δέσμευσαν τάνκερ ελληνικών συμφερόντων στα στενά του Ορμούζ (Βίντεο)

Την στιγμή που σκάφη των Φρουρών της Επανάστασης από το Ιράν προσεγγίζουν το ελληνικών συμφερόντων δεξαμενόπλοιο Niovi (σημαίας Παναμά) και το αναγκάζουν να αλλάξει πορεία και να κατευθυνθεί σε ιρανικά χωρικά ύδατα κατέγραψαν οι κάμερες (πιθανώς αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους) και το αμερικανικό ναυτικό έδωσε αποσπάσματα στην δημοσιότητα.

Η επέμβαση φέρεται να έγινε στις 6.20 το πρωί τοπική ώρα, στα Στενά του Ορμούζ, την έξοδο του Περσικού Κόλπου προς τον Ινδικό Ωκεανό. Το Niovi ταξίδευε από το Ντουμπάι προς το λιμάνι Φουτζέιρα των ΗΑΕ και ανέφερε για τελευταία φορά τη θέση του στις 06.31.

Στο πλήρωμα του δεξαμενόπλοιου περιλαμβάνεται τουλάχιστον ένας Έλληνας, ο πλοίαρχος. Το πλήρωμα των 30 ατόμων αποτελείται κυρίως από υπηκόους Φιλιππίνων και Σρι Λάνκα, σύμφωνα με δημοσιεύματα που αποδίδουν την πληροφορία στις ελληνικές Αρχές.

Από την εισαγγελία της Τεχεράνης η πρώτη αναφορά στο συμβάν προσδιορίζει την αιτία της επέμβασης σε δικαστική εντολή για κατάσχεση μετά από καταγγελία ενάγοντα, χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες.

Όπως αναφέρει το Reuters σε εκτενές θέμα του, πρόκειται για το δεύτερο δεξαμενόπλοιο που δεσμεύουν οι Αρχές του Ιράν τις τελευταίες ημέρες. Την περασμένη Πέμπτη προχώρησαν στην κατάσχεση του δεξαμενόπλοιου Advantage Sweet με σημαία των Νήσων Μάρσαλ, στον Κόλπο του Ομάν. Το συγκεκριμένο πλοίο βρίσκεται πλέον στο Μπαντάρ Αμπάς. 

Η εταιρεία ναυτιλιακών ασφαλίσεων Ambrey ανέφερε ότι η κατάσχεση ήταν αντίδραση για την πρόσφατη κατάσχεση από τις ΗΠΑ φορτίου πετρελαίου που μετέφερε το δεξαμενόπλοιο Suez Rajan, επίσης με σημαία Νήσων Μάρσαλ και θεωρήθηκε ιρανικών συμφερόντων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί