Εργαζόμενοι ΠΑΓΝΗ σε διοίκηση: Η συνδικαλιστική δράση δεν ζητά την έγκριση οποιασδήποτε διοίκησης -εργοδοσίας

Με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ απαντά στην διοίκηση του νοσοκομείου, σχετικά με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Δείτε: ΠΑΓΝΗ: Νέα επίδειξη αυταρχισμού της διοίκησης των “αρίστων” – Επιχειρεί φραγμούς στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων!

Για την διοίκηση του ΠΑΓΝΗ τα συνθήματα των εργαζομένων αποτελούν προσβολή προς τον ασθενή κι όχι η διάλυση του δημοσίου συστήματος υγείας

Αναλυτικά η ανακοίνωση του σωματείου:

Η απάντηση του ΔΣ του νοσοκομείου στην ανακοίνωση του σωματείου μας, σχετικά με την κλήση μας σε συζήτηση με τη διοίκηση για τον τρόπο των κινητοποιήσεων, ώστε «να διαφυλάσσεται η ηρεμία και η ασφάλεια των ασθενών», αποτελεί υποκρισία και επιχείρηση διαχωρισμού και στοχοποίησης όσων εκφράζουν την αγωνία και την αγανάκτηση ασθενών και εργαζόμενων.

Η διοίκηση του νοσοκομείου, στην ανακοίνωση της, κατηγορεί το σωματείο για «εξευτελισμό» της δημόσιας υγείας και «προσβολή» προς τους ασθενείς από την εκφώνηση συνθημάτων ενάντια σε εκπροσώπους του υπουργείου υγείας. Σε «εξευτελισμό» και υποβάθμιση οδηγεί η διοίκηση το νοσοκομείο, με τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία που περνάει στους εργαζόμενους χωρίς να σέβεται τη διαχρονική προσφορά και θυσία των υγειονομικών διαχρονικά. 

«Προσβολή» για τους ασθενείς αποτελούν οι πολύωρες αναμονές στα τμήματα επειγόντων, οι πολύμηνες αναμονές για ραντεβού στα τακτικά ιατρεία των νοσοκομείων και οι τεράστιες λίστες χειρουργείου. Η ασφάλεια των ασθενών (για την οποία υποτίθεται ότι αγωνίζεται η διοίκηση, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της!) τίθεται σε κίνδυνο από τη συν-νοσηλεία παιδιατρικών και παιδοχειρουργικών περιστατικών, από τη «διασπορά» παθολογικών νοσηλευομένων ασθενών σε χειρουργικές κλινικές, από τα ράντζα στην Ψυχιατρική κλινική κοκ. Ενόχλησε το σύνθημα ότι «τις ΜΕΘ λειτουργούν οι υγειονομικοί και όχι οι χορηγοί», αλλά δεν ενοχλούν τη διοίκηση τα 4 κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ (λόγω έλλειψης σε νοσηλευτικό προσωπικό), η υπερεφημέρευση των γιατρών, οι διπλοβάρδιες των νοσηλευτών, οι περικοπές ρεπό, οι χρωστούμενες άδειες, οι μετακινήσεις προσωπικού, οι παραιτήσεις λόγω εντατικοποίησης της δουλειάς, καθώς και τα αστελέχωτα τμήματα που εγκαινίασαν.

Η απάντηση του ΔΣ του νοσοκομείου είναι ενδεικτική της προσπάθειας της διοίκησης του νοσοκομείου να φιμώσει τις φωνές που αμφισβητούν και αντιδρούν στην πολιτική εμπορευματοποίησης της υγείας. Αυτό που επιθυμούν η διοίκηση και η κυβέρνηση είναι σωματεία «του χεριού τους» και εργαζόμενους χειροκροτητές, βουβούς απέναντι στην όξυνση των προβλημάτων, εργαζόμενους που να «βάζουν πλάτη», ώστε να προχωρά η υλοποίηση των σχεδίων για το «νέο» ΕΣΥ. 

Ενάμιση χρόνο τώρα, η διοίκηση αρνείται να συναντηθεί και να συζητήσει τα προβλήματα των εργαζομένων και του νοσοκομείου με το σωματείο μας. Τώρα επιμένει σε συνάντηση με το ΔΣ του νοσοκομείου για να παρέμβει στις αποφάσεις μας. Με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων αρνηθήκαμε τη συγκεκριμένη πρόσκληση με το συγκεκριμένο περιεχόμενο. 

Το συνδικαλιστικό κίνημα έχει δώσει μάχη για τον θεσμό των εκπροσώπων εργαζομένων μέσα στα διοικητικά συμβούλια. Σεβόμαστε τους εκπροσώπους μας μέσα σε αυτά. Το σωματείο μας, και όχι το ΔΣ του νοσοκομείου, πραγματικά εκπροσωπεί τους εργαζόμενους. 

Αν η διοίκηση «τιμούσε» το νοσοκομείο μας, αν «ευαγγελιζόταν» και «πίστευε» τη δημόσια υγεία, όπως ισχυρίζεται, θα φρόντιζε να διεκδικεί για την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, την ενίσχυση του νοσοκομείου με μόνιμο προσωπικό, ώστε να μπορεί να προσφέρει καθολικά και έγκαιρα υπηρεσίες στο επίπεδο των σύγχρονων αναγκών και των εξελίξεων της επιστήμης.

Τα νοσοκομεία δεν είναι τσιφλίκι κανενός και η συνδικαλιστική δράση δεν ζητά την έγκριση της οποιασδήποτε διοίκησης – εργοδοσίας.

Οι συνδικαλιστικές ελευθερίες προστατεύονται από νόμους και το Σύνταγμα της Χώρας και δεν θα δεχτούμε ωμή παρέμβαση της διοίκησης στις αποφάσεις μας. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί