Πυροβολισμοί σε σχολείο στο Βελιγράδι: Νεκροί 8 μαθητές, η δασκάλα τους και ο φύλακας

Τα κίνητρα της ένοπλης επίθεσης του εφήβου παραμένουν άγνωστα προς το παρόν

Ανεβαίνει ο τραγικός απολογισμός των νεκρών από τους πυροβολισμούς σε δημοτικό σχολείο στο Βελιγράδι. Από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους 8 παιδιά και η δασκάλα τους και ο φύλακας του σχολείου που πέθανε ακαριαία.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η δασκάλα έδινε μάχη για τη ζωή της, όμως δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

Μαρτυρίες αναφέρουν πως o 14χρονος μπήκε μέσα στο κτήριο πυροβολώντας και κατευθύνθηκε προς μια αίθουσα, άνοιξε την πόρτα και πυροβόλησε την καθηγήτρια. Στο σημείο αυτό μαθητές που βρίσκονταν μέσα στην τάξη έπεσαν πάνω του προσπαθώντας να τον αφοπλίσουν. Ο δράστης συνέχισε να πυροβολεί παρά το γεγονός ότι ήταν πεσμένος στο έδαφος.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως ο 14χρονος έφερε μαζί του ένα σακίδιο με σφαίρες ή βόμβες μολότοφ. Παράλληλα, συμμαθητές του φαίνεται να δήλωσαν πως πρόσφατα είχε πάρει ένα κακό βαθμό στο σχολείο.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Tahjug, ο ένας από τους πέντε μαθητές βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση και υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση.

Τα κίνητρα της ένοπλης επίθεσης του εφήβου παραμένουν άγνωστα προς το παρόν.

Ο πατέρας μιας μαθήτριας που έφυγε τρέχοντας από την τάξη είπε ότι έσπευσε ο ίδιος στο σχολείο μετά τους πυροβολισμούς και είδε «τον φρουρό ασφαλείας ξαπλωμένο κάτω από το τραπέζι. Είδα δύο κορίτσια με αίματα στα πουκάμισά τους. Λένε ότι (ο δράστης) ήταν ήσυχος και καλός μαθητής. Πρόσφατα εντάχθηκε την τάξη τους», πρόσθεσε μιλώντας στο σερβικό κανάλι Ν1.

Ο ανήλικος δράστης έχει συλληφθεί

Αστυνομικοί με κράνη και αλεξίσφαιρα γιλέκα απέκλεισαν την περιοχή γύρω από το δημοτικό σχολείο Vladislav RIbnikar στη συνοικία του κεντρικού Βελιγραδίου Βράτσαρ όπου σημειώθηκε το περιστατικό.

«Είδα παιδιά να φεύγουν τρέχοντας από το σχολείο και να ουρλιάζουν. Ήρθαν γονείς πανικόβλητοι. Αργότερα άκουσα τρεις πυροβολισμούς», είπε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RTS μια μαθήτρια που φοιτά σε παρακείμενο γυμνάσιο.

Οι τραυματίες έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο και διενεργείται έρευνα για τα κίνητρα πίσω από την επίθεση, όπως αναφέρει ανακοίνωση της αστυνομίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί