Στο εργοτάξιο του νέου αεροδρομίου Καστελίου κλιμάκιο του ΚΚΕ

Περιοδεία κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιάννη Γωνιανάκη, μέλος τους Γραφείου Περιοχής Κρήτης και υποψήφιο βουλευτή Ηρακλείου του ΚΚΕ, στο εργοτάξιο του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι. 

Κατά την διάρκεια της περιοδείας ο Γ. Γωνιανάκης σημείωσε ότι «το ΚΚΕ μπροστά στις εκλογές απευθύνεται πρώτα και κύρια στους εργάτες. Για αυτό είμαστε σήμερα εδώ και σε κάθε χώρο δουλειάς όχι μόνο την προεκλογική περίοδο αλλά καθημερινά κάνουμε προσπάθεια να βρισκόμαστε εκεί που πραγματικά ο εργάτης βιώνει κάθε μέρα την εκμετάλλευση και τις συνέπειες της αντεργατικής πολιτικής.»  

Στην συνέχεια τόνισε ότι «οι εργάτες μπροστά στην κάλπη της 21ης Μαΐου δεν πρέπει να έχουν  αυταπάτες. Πλέον» όπως είπε «υπάρχει εμπειρία  από την αντεργατική πολιτική  όλων  των κόμματων που κυβέρνησαν τα προηγούμενα χρόνια. Όλοι αυτοί ήταν που ξήλωσαν τα προηγούμενα χρόνια τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, έφεραν τον νόμο όπου το κράτος καθορίζει το βασικό μισθό ανάλογα με την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας , την διευθέτηση του χρόνου εργασίας  και το ξήλωμα του ασφαλιστικού συστήματος. 

Η κάθε  κυβέρνηση συνέχιζε στον δρόμο της προηγούμενης. Επιβεβαιώνεται αυτό που λένε οι εργαζόμενοι κάθε πέρυσι και καλύτερα. Φτάσαμε το 2023 οι μισθοί να είναι καθηλωμένοι και  ο μισθός να μην φτάνει τα μέσα του μήνα. Ενώ μετράμε 7 νεκρούς οικοδόμους σε έναν μήνα στον κλάδο μας. Την ίδια στιγμή που οι εταιρείες που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο έβγαλαν 2,9 δις κέρδη μόνο την φετινή χρονιά. Αυτή είναι η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται όλα τα υπόλοιπα κόμματα. Να χάνει ο εργάτης για να θησαυρίζουν οι  μεγαλοεπιχειρηματίες.  Για αυτό λέμε σαν κόμμα ότι στα κύρια ζητήματα συμφωνούν όλοι οι υπόλοιποι  όπως το ταμείο  ανάκαμψης, την ΕΕ, την εμπορευματοποίηση των πάντων, την πράσινη ανάπτυξη  και την βαθύτερη εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. 

Οι εργατοτεχνίτες στο εργοτάξιο του Καστελιού γνωρίζουν πως ότι  κέρδισαν τα προηγούμενα χρόνια, όπως την εφαρμογή της κλαδικής σύμβασης, το οικοδομικό ένσημο και την μη εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη  ήταν αποτέλεσμα του δικού σας αγώνα μέσα από το σωματείο και με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές. Τίποτα δεν μας χαρίστηκε. Επιβεβαιώνεται λοιπόν στην πράξη ότι δεν υπάρχουν σωτήρες για τον εργαζόμενο λαό. Η λογική του μικρότερου κακού και η ενίσχυση μικρότερων κομμάτων που εμφανίζονται ως αντισυστημικά για να κοροϊδέψουν τον λαό έχει δοκιμαστεί. Όλα αυτά τα μικρά κόμματα οδηγούν στην δεξαμενή των μεγάλων κομμάτων. Ψηφίζοντας ΚΚΕ γνωρίζετε ότι θα βγει ΚΚΕ  την επόμενη μέρα. Η Ψήφος στο ΚΚΕ θα κατατεθεί στους αγώνες των εργαζομένων.» 

Κατέληξε ότι «τα μόνα όπλα που έχει ο λαός είναι το δυνάμωμα των  αγώνων μας και η ενίσχυση του ΚΚΕ σε κάθε κάλπη.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί