Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Ανοιξιάτικη κακοκαιρία προ των πυλών – Πού θα χτυπήσει

Χαλάει ο καιρός από το απόγευμα σήμερα Τρίτη (2/5) και κυρίως αύριο Τετάρτη. Χαμηλό που έρχεται από τα δυτικά φέρνει με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια της χώρας, πρόσκαιρα θυελλώδεις ανέμους 8 και πιθανόν 9 μποφόρ στο Ιόνιο, καθώς και μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεων.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού για ακραία φαινόμενα στη χώρα εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Πιο συγκεκριμένα, επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από σήμερα Τρίτη (02-05-2023) και από τα δυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις, καθώς και πρόσκαιρα θυελλώδεις ανέμους.

Πιο αναλυτικά:

1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Α. Σήμερα Τρίτη (02-05-2023) από αργά το απόγευμα στο Ιόνιο και προς το βράδυ στην Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά, τη Θεσσαλία (κυρίως τα δυτικά τμήματα) και την Πελοπόννησο.

Β. Αύριο Τετάρτη (03-05-2023)

α) στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία.
β) έως και τις απογευματινές ώρες στην Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, την κεντρική Στερεά και τη δυτική και βόρεια Πελοπόννησο.
γ) από τις μεσημβρινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

2. Την Πέμπτη (04-05-2023) τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, ωστόσο ο καιρός θα διατηρηθεί άστατος, με βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες και στα ηπειρωτικά το μεσημέρι – απόγευμα.

Νωρίτερα ο διευθυντής της ΕΜΥ Θεόδωρος Κολυδάς είχε προειδοποιήσει για την έδοση του Έκτακτου.

«Σας ενημερώνουμε ότι σε λίγο θα εκδοθεί έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ. Xαμηλό που έρχεται από τα δυτικά θα επηρεάσει κυρίως την Τετάρτη  τα δυτικά κεντρικά και βόρεια με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Περισσότερα στο δελτίο» έγραφε η ανάρτηση στο Twitter ο Θεόδωρος Κολυδάς. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί