Εκλογές 2023: Σήμερα η απόφαση του Αρείου Πάγου για Κασιδιάρη και συμμετοχή κομμάτων

Σήμερα Τρίτη 2 Μαΐου αναμένεται η απόφαση του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου για τα κόμματα που θα πάρουν το «πράσινο φως» για να συμμετάσχουν στις εκλογές 2023.

Συγκεκριμένα, η απόφαση αναμένεται μέχρι το βράδυ Τρίτης, ενώ τα φώτα είναι στραμμένα στο κόμμα «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη, αφού θα κριθεί και η δική του νομιμότητα κι άρα η δυνατότητά του να κατέβει κανονικά στις εκλογές, όπως και «ΕΑΝ», του πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αναστάσιου Κανελλόπουλου, ο οποίος αρχικά είχε γίνει γνωστό πως αναλαμβάνει πρόεδρος των «Ελλήνων».

Υπενθυμίζεται πως απορρίφθηκε το αίτημα Κασιδιάρη για εξαίρεση τριών δικαστών του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου, τους οποίους κατηγορούσε για αμεροληψία και για προπαρασκευαστικές ενέργειες με σκοπό να αποκλειστεί το κόμμα από τις εκλογές.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η Νέα Δημοκρατία υπέβαλλε υπόμνημα 300 σελίδων στον Άρειο Πάγο ώστε να μην ανακηρυχθεί νόμιμη η συμμετοχή του «κόμματος Κασιδιάρη», ενώ υπόμνημα κατέθεσε και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. που στήριξε στη Βουλή την τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για το «μπλόκο».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί