Ο Δήμαρχος Ηρακλείου για την Εργατική Πρωτομαγιά

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς:

Η ημέρα της Πρωτομαγιάς, από το 1886, συμβολίζει και ταυτίζεται με τον αγώνα των εργαζομένων: για σεβασμό της ανθρώπινης προσωπικότητας, για την βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου, για την διασφάλιση ικανοποιητικών συνθηκών εργασίας και της προοπτικής ενός καλύτερου μέλλοντος.

      Στον Δήμο Ηρακλείου –με  πνεύμα αλληλεγγύης και με διαρκείς προσπάθειες– βρισκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Η συνεχής συρρίκνωση του δυναμικού τής Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αποτελεί ένα καθοριστικό ζήτημα, που δεν έχει επιλυθεί εδώ και χρόνια. Διεκδικούμε προσλήψεις μονίμου προσωπικού για τις υποστελεχωμένες υπηρεσίες μας, ως αναγκαία προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου. 

     Στηρίζουμε το δικαίωμα κάθε ανθρώπου στην εργασία, και στην ανάγκη του να είναι χρήσιμο και δημιουργικό μέλος στο περιβάλλον του. Στοιχεία που αποτελούν θεμέλια της δημοκρατίας, της προόδου και της ανάπτυξης. Η κοινωνική συνοχή διασφαλίζεται όταν, χωρίς αποκλεισμούς, όλοι οι ενήλικοι πολίτες έχουν δυνατότητα μόνιμης και αξιοπρεπούς εργασίας. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί