“Είναι λοιπόν πρώην σύντροφε Κουτσούμπα ο ΣΥΡΙΖΑ η χειρότερη κυβέρνηση”;

Μια απάντηση από ένα άλλοτε μέλος του ΚΚΕ

Του Αντώνη Μπιτζαράκη*

Διαβάζω τις δηλώσεις του πρώην συντρόφου, Κουτσούμπα, ότι η χειρότερη κυβέρνηση που πέρασε μετά την μεταπολίτευση, ήταν η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ 2015-19. Λυπούμαι αφάνταστα, γιατί αυτός ο κύριος μετάτρεψε το ΚΚΕ σε πραγματικό δεκανίκι της δεξιάς. Ποιος προοδευτικός πολίτης θα μπορούσε να προσφέρει μεγαλύτερη υπηρεσία στο Μητσοτακέικο?

Πολλοί από μας, που σήμερα στηρίζομε ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, υπήρξαμε μέλη του παλιού ΚΚΕ,  όχι εκείνου, όπως το έχει καταντήσει σήμερα ο Κουτσούμπας.

Είναι λοιπόν, πρώην σύντροφε,  χειρότερη κυβέρνηση μετά την μεταπολίτευση,  η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν λέω πως δεν  έκανε λάθη. Πρέπει όμως τα λάθη της να τα δούμε στο γενικότερο κλίμα που επικρατούσε το 2015. Μη ξεχνάς ότι τα ταμεία ήταν άδεια και πήρε δάνειο για να δώσει μισθούς και συντάξεις.

Όμως αυτή η κυβέρνηση είναι που  άνοιξε το ΕΣΥ σε 2.500.000 πολίτες, κόβοντας συνάμα και το 5ευρω για την εισαγωγή στο  νοσοκομείο.

Η Κυβέρνηση που διάγραψε από τις Δ.Ο.Υ. τα βεβαιωμένα έξοδα νοσηλίας.

Η κυβέρνηση που επανέφερε εργασιακά δικαιώματα.

Η κυβέρνηση που νομοθέτησε, έστω και κουτσουρεμένα, τη 13η  σύνταξη.

Η μοναδική κυβέρνηση, μετά την μεταπολίτευση, που άφησε ταμειακά πλεονάσματα στα ταμεία του κράτους 37 δισ., και η κυβέρνηση που βγήκε μετά (κυβέρνηση ΝΔ) δεν είπε βρήκαμε ΧΑΟΣ.

Η κυβέρνηση που έκοψε τα καλώδια στα Τουρκικά ερευνητικά σκάφη.

Η κυβέρνηση που έκανε την συμφωνία των Πρεσπών.

Η κυβέρνηση που δεν καταχράστηκε ούτε ένα ευρώ του Δημοσίου.

Και τέλος κ. Κουτσούμπα, η κυβέρνηση που καθιέρωσε την απλή αναλογική σαν εκλογικό σύστημα, ένα πάγιο αίτημα του ΚΚΕ. Όλα τα χρόνια, στο ΚΚΕ παλεύαμε για την απλή αναλογική, και τώρα την γράφεις στα παλιά σου παπούτσια. Γιατί κ. Κουτσούμπα, στο ΚΚΕ ζητούσαμε την απλή αναλογική? Για να έχομε ένα απραγματοποίητο (με τις κυβερνήσεις του τότε)  αίτημα και όνειρο? Και τώρα που το πέτυχε μια αριστερή κυβέρνηση, δεν κάνομε χρήση της και την κατηγορούμε.

Αυτά είναι μερικά από αυτά που πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και μην ξεχνάς, αυτά τα πέτυχε η «χειρότερη κυβέρνηση» με το όπλο στον κρόταφο. Όταν ο Τσίπρας,  την άνοιξη του 2015, έκανε σκληρές διαπραγματεύσεις, εκείνοι που σήμερα στηρίζεις με τη στάση και τις δηλώσεις σου φώναζαν «Γερά Γερούν και κράτα Σόιμπλε». Αυτά προφανώς τα ξεχνάς, γιατί θέλεις να παίξεις το ρόλο του γνήσιου αριστερού, που όχι μόνο δεν σου αξίζει, αλλά είναι και επικίνδυνος για την αριστερά, στο σύνολο της. Κουτσούμπα, λένε στο χωριό μου, «καλύτερα να σε εμπαίζει ένα χωριό, παρά ο νους σου».

Αν κ. Κουτσούμπα δεν θέλεις συνεργασίες, γιατί ήθελες την απλή αναλογική? Αφού, αν πάρεις το 50% +1, δεν την έχεις ανάγκη, γιατί την επανάσταση του προλεταριάτου την έχεις κάνει.

Αυτά έκανε λοιπόν κ. Κουτσούμπα η «χειρότερη» κυβέρνηση. Σκέψου πόσα άλλα θα έκανε, αν το ΚΚΕ, τιμώντας την απλή αναλογική, συνεργαζόταν μαζί του το 2015.

Τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης από τη ΝΔ, δεν είδα ποτέ να την κατηγορήσεις. Έκανες αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ, λες κι αυτός κυβερνούσε.

Κουτσούμπα, λυπούμαι για το ΚΚΕ, που είμαστε μέλη του και το βοηθήσαμε με όλες μας τις δυνάμεις, όπως το κατάντησες. Πρέπει να ντρέπεσαι γι αυτό.

Εσύ δεν είσαι αριστερός. Λειτουργείς – από τη στάση σου κρίνω- προβοκάτορας, ένα δεκανίκι του Μητσοτάκη και της δεξιάς.

 *Αντώνης Μπιτζαράκης, συνταξιούχος δικηγόρος, πρώην μέλος του ΚΚΕ, συντονιστής ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Χερσονήσου νομού Ηρακλείου

Δείτε επίσης:

Για τον Δ. Κουτσούμπα “η χειρότερη κυβέρνηση ήταν του Τσίπρα”, όχι του Μητσοτάκη! (βίντεο)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί