Τέμπη: Ποινική δίωξη στον πρώην πρόεδρο του ΟΣΕ και άλλα 2 στελέχη

Ραγδαίες εξελίξεις στη δικαστική διερεύνηση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών με τους 57 νεκρούς

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ασκήθηκε ποινική δίωξη στον πρώην πρόεδρο του ΟΣΕ Σπύρο Πατέρα για παράβαση καθήκοντος για την τραγωδία των Τεμπών από τον εφέτη ειδικό ανακριτή της Λάρισας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το OPEN  ο προϊστάμενος της εισαγγελίας εφετών άσκησε διώξεις και σε βάρος δύο μελών της επιτροπής που εισηγήθηκαν για την μετάταξη του 59χρονου στη θέση του σταθμάρχη, καθώς το όριο ηλικίας ήταν τα 47 έτη.

Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να φύγουν οι κλήσεις από το γραφείο του εφέτη ανακριτή και έτσι έχουμε έναν νέο κύκλο διώξεων που ξεκινά με τα  τρία υψηλόβαθμα πρόσωπα του ΟΣΕ.

Οι ραγδαίες δικαστικές εξελίξεις έρχονται μετά και την έκδοση του πορίσματος της Επιτροπής Διερεύνησης της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών, το οποίο σαφώς καταδεικνύει τα προβλήματα και τα ψέματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη τόσο για τη δήθεν λειτουργία τηλεδιοίκησης στη Λάρισα όσο και για το ρουσφέτι στον σταθμάρχη που δεν είχε τα προσόντα για αυτή την κομβική θέση.

Συγκεκριμένα όσον αφορά την τηλεδιοίκηση το πόρισμα αναφέρει ότι «η ηλεκτρική πλευρική σηματοδότηση στο τμήμα Λάρισα – Θεσσαλονίκη (και κατ’ επέκταση στο υπό εξέταση τμήμα Λάρισα – Ν. Πόροι) είναι από τον Ιούλιο του 2019 εκτός λειτουργίας (μετά την πυρκαγιά στο κέντρο τηλεδιοίκησης της Λάρισας στη θέση ‘Ζάχαρη’)».

Και όσον αφορά το ρουσφέτι με την τοποθέτηση του σταθμάρχη ότι  η τριμελής επιτροπή του ΟΣΕ, δεν θα έπρεπε να είχε κάνει δεκτή την αίτηση του Βασίλη Σαμαρά για μετάταξη στον οργανισμό : «από την εκτίμηση όλων των παραπάνω προκύπτει, ότι το Τριμελές Όργανο αξιολόγησης της αίτησης μετάταξης του ΧΧΧ όφειλε να την απορρίψει λόγω έλλειψης του πρόσθετου απαιτούμενου προσόντος, δηλαδή της μη υπέρβασης του 48ου έτους ηλικίας και να μην παράσχει τη σύμφωνη γνώμη του». Μάλιστα στο πόρισμα αναφέρεται και το εξής, «και τούτο διότι κατά τον χρόνο αυτόν, ήτοι την 13η-05-2022 που συνεδρίασε δεν είχε εκδοθεί ο νέος Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας του ΟΣΕ με την παραπάνω απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών με αριθμό 157192/20-05-2022 που δημοσιεύτηκε στις 30-05-2022 (Β΄ 2623/30-05-2022) και στο άρθρο 33 της οποίας προβλέφθηκε ρητά ότι ο υπό μετάταξη υπάλληλος πρέπει να κατέχει τα απαιτούμενα ουσιαστικά και τυπικά προσόντα για την θέση στην οποία μετατάσσεται, εκτός της ηλικίας».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί