«Να ηττηθεί το κατεστημένο, να ηττηθεί ο κ. Μητσοτάκης»: Συνέντευξη Αλ. Τσίπρα στα social media

Μια διαφορετική συνέντευξη έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας μέσω social media καθώς απάντησε σε δεκάδες ερωτήσεις χρηστών κάθε ηλικίας.

«Να ηττηθεί το κατεστημένο, να ηττηθεί ο κύριος Μητσοτάκης. Ο μόνος τρόπος για αυτό είναι να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τότε η αλλαγή που οι περισσότεροι προσδοκούμε μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Για αυτό ζητάμε τη ψήφο σας, ζητάμε ισχυρή εντολή στις 21 του Μάη για να προχωρήσουμε μπροστά, να αλλάξουμε τα πράγματα, να σχηματίσουμε μία κυβέρνηση προοδευτικής πλειοψηφίας» σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Στην ερώτηση «δεν αλλάζει τίποτα σε αυτή τη χώρα, γιατί ασχολείσαι ακόμα;», ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε:

«Αυτήν την αντίληψη πρέπει να χτυπήσουμε. Αν συμφιλιωθούμε με αυτήν την ιδέα, θα κάνουμε ένα πολύ μεγάλο δώρο στο κατεστημένο που θέλει τους νέους να ζουν μέσα στην απελπισία και αυτοί που κυβερνούν να ακολουθούν την πολιτική με σχέδιο οι πλούσιοι να γίνονται πλουσιότεροι, οι φτωχοί φτωχότεροι και οι μεσαίοι φτωχοί. Ο κ. Μητσοτάκης έχει μία στρατηγική πολύ ευδιάκριτη πια. Δεν θέλει να πείσει ότι έκαναν καλά 4 χρόνια τώρα, δεν θέλει να πείσει ότι είναι έντιμος αλλά ότι όλοι είναι ίδιοι. Όχι, δεν είμαστε όλοι ίδιοι, μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα., Η ψήφος μας είναι ένα σημαντικό όπλο και δεν πρέπει να την αφήσουμε χαμένη».

Αναφερόμενος στον τομέα της εκπαίδευσης, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε την ανάγκη να αναβαθμιστεί ο χώρος της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με προσλήψεις καθηγητών και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών, ενώ δεσμεύτηκε για την αύξηση των δαπανών στην παιδεία, φτάνοντας τις δαπάνες στο 5% του ΑΕΠ. «Χρειαζόμαστε περισσότερους καθηγητές και όχι περισσότερους αστυνομικούς» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεσμεύτηκε επίσης, για την θεσμοθέτηση της ελεύθερης πρόσβασης υποψηφίων σε σχολές χαμηλής ζήτησης στα ΑΕΙ, κατηγορώντας την κυβέρνηση και την υπουργό Παιδείας ότι στέρησαν σε 20.000 παιδιά ανά έτος θέση στην δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Σε ό,τι αφορά την φοιτητική μέριμνα είπε ότι θα συγκροτηθεί ένα συνολικό σχέδιο διεύρυνσης των εστιακών υποδομών, βάζοντας όμως τέλος στην κατασπατάληση δημοσίων πόρων, όπως έκαναν τα «γαλάζια» golden boys.

«Ο Μητσοτάκης έχει φτιάξει ένα καθεστώς εργασιακής επισφάλειας», είπε, αναφερόμενος στα εργασιακά, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να επανιδρυθεί το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και προανήγγειλε την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ, από τις πρώτες ημέρες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί