Συνεχείς μετακινήσεις και στο ΠΑΓΝΗ μετά το Βενιζέλειο, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Το ΔΣ του Σωματείου  Εργαζομένων του ΠαΓΝΗ  καταγγέλλει την απόφαση της διοίκησης της 7ης  ΥΠΕ  για μετακινήσεις υγειονομικών από κέντρα Υγείας στα νοσοκομεία και αντίστροφα. Ανάλογη κατάσταση υπάρχει και στο Βενιζέλειο, όπως αναφέρουν εργαζόμενοι στο Candiadoc.

Δείτε:

Βενιζέλειο: Προεκλογικά ρουσφέτια με… υπουργικές παρεμβάσεις!- Εξαφανίζονται νύχτα νοσηλεύτριες!

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το σωματείο εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, ο διοικητής της 7ης ΥΠΕ υπέγραψε 2 αποφάσεις μετακίνησης εργαζομένων υγειονομικών του, αποδυναμώνοντας τα ακτινολογικά τμήματα του ΠΑΓΝΗ και του Κέντρου Υγείας Ηρακλείου.  Οι αποφάσεις αυτές έρχονται να προστεθούν σε άλλες περιπτώσεις μετακινήσεων, αποσπάσεων και μετατάξεων την ώρα που η υποστελέχωση είναι μεγάλη, σημειώνει ακόμα.

Η ανακοίνωση συνεχίζει:

Αναρωτιόμαστε, υπάρχει η συναίνεση της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ; Τι εξυπηρετεί όλη αυτή η αναστάτωση ενόψει εκλογών; 

Η υποστελέχωση των νοσοκομείων και κέντρων Υγείας δεν μπορεί να καλύπτεται με υποχρεωτικές μετακινήσεις, ούτε με προσλήψεις συμβασιούχων. Οι αυθαίρετες αυτές ενέργειες εξυπηρετούν την κυβερνητική πολιτική, η οποία σκοπό έχει να δείχνει ότι λειτουργεί η Δημόσια Υγεία, έστω και χωρίς προσωπικό. 

Οι ανάγκες των υπηρεσιών αυτών σε έμψυχο δυναμικό καλύπτονται μόνο με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Είναι απαράδεκτο και ασύλληπτο να αποδυναμώνουν τα νοσοκομεία και κέντρα Υγείας για να στελεχώνουν προσωρινά άλλες μονάδες. 

Απαιτούμε να σταματήσουν τις εμβαλωματικές «λύσεις» και τις ενέργειες που υπονομεύουν την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών, αναστατώνουν τη ζωή των υπαλλήλων και προσβάλλουν τη νοημοσύνη των πολιτών.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: 

  • Να μην γίνει καμία μετακίνηση εργαζομένου σε άλλη υπηρεσία. Οι όποιες μετακινήσεις γίνονται, να γίνονται  από τα υπηρεσιακά συμβούλια με σαφή και ξεκάθαρα κριτήρια.
  • Να στελεχωθούν τα νοσοκομεία και κέντρα Υγείας και  με μόνιμο προσωπικό. 
  • Να  δημιουργηθεί οργανισμός στα Κέντρα Υγείας, να ενισχυθούν, να αναπτυχθούν και να μην συρρικνωθούν  όπως ετοιμάζεται.
  • Πλήρης ανάπτυξη ενός δημοσίου δωρεάν συστήματος Υγείας με αναπτυγμένες και τις τρεις βαθμίδες: πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια, τριτοβάθμια.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί