Σκάνδαλο υποκλοπών: Συνεδριάζει η ΑΔΑΕ και καλεί τον διοικητή της ΕΥΠ για εξηγήσεις

Ραγδαίες εξελίξεις στο θέμα της διερεύνησης του μέγα σκανδάλου των υποκλοπών αναμένονται σήμερα Τετάρτη (26/4) καθώς συνεδριάζει η Ολομέλεια της ΑΔΑΕ υπό τον Χρήστο Ράμμο.

Αντικείμενο της συνεδρίασης της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) είναι η έγκριση της έκθεσης που συνέταξε η ομάδα που διεξήγαγε τον έλεγχο στην ΕΥΠ για το σκάνδαλο των υποκλοπών που φέρει την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη.


Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι με την έγκριση της έκθεσης, που θεωρείται τυπική διαδικασία, η Ολομέλεια θα καλέσει για εξηγήσεις τον διοικητή της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΑΔΑΕ θα ζητήσει εξηγήσεις καθώς ο διοικητής της ΕΥΠ ότι δεν έχει αποστείλει στην Αρχή στοιχεία που του έχουν ζητηθεί και αφορούν τηλεφωνικές παρακολουθήσεις.

Η έκθεση ελέγχου, σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, βασίζεται στα πρακτικά που τήρησε η ομάδα ελέγχου της ΑΔΑΕ στις εγκαταστάσεις της ΕΥΠ κατά τους τέσσερις επιτόπιους ελέγχους που πραγματοποίησε το κλιμάκιο.

Παράλληλα η Ολομέλεια αναμένεται να ζητήσει εξηγήσεις και από άλλες κυβερνητικές υπηρεσίας που όπως αποκαλύφθηκε εμπλέκονται με τις παρακολουθήσεις και το παράνομο λογισμικό Predator.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον νόμο, η ΑΔΑΕ μπορεί να επιβάλλει σύσταση για συμμόρφωση με προειδοποίηση για την επιβολή κυρώσεων αλλά και χρηματικό πρόστιμο σε περίπτωση που διαπιστώσει παράβαση της νομοθεσίας για το απόρρητο των επικοινωνιών ή παράβαση των όρων και της διαδικασίας για την άρση του απορρήτου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί