Politico: Στο «μικροσκόπιο» νέας έρευνας η Καϊλή – Έγγραφα δείχνουν ότι πήρε μερίδιο 100.000 ευρώ από αμοιβές συνεργατών

Ξεχωριστή έρευνα αντιμετωπίζει η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, σε σχέση με διαφαινόμενες ατασθαλίες στις πληρωμές τεσσάρων πρώην βοηθών

«Χωρίς να υπολογίζουμε το QatarGate, η Εύα Καϊλή έχει μπροστά της ένα οδυνηρό κόσμο για έναν τελείως διαφορετικό λόγο», αναφέρει την Τρίτη το Politico στο εκτενές κεντρικό του θέμα.

«Έγγραφα που υπέπεσαν στην αντίληψη του Politico αποκαλύπτουν νέες λεπτομέρειες για μία ξεχωριστή έρευνα που αντιμετωπίζει η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, σε σχέση με διαφαινόμενες ατασθαλίες στις πληρωμές τεσσάρων πρώην βοηθών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το διάστημα από το 2014 ως και το 2020».

Η έρευνα εξετάζει την πιθανότητα τριών παράνομων δραστηριοτήτων, σύμφωνα με επιστολή της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας (EPPO) προς την πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, που είδε το POLITICO:

  • παραπλάνηση του Ευρωκοινοβουλίου για το πού βρίσκονταν οι βοηθοί της Καϊλή και για τις δραστηριότητές τους στο πλαίσιο της εργασίας τους
  • είσπραξη «μεριδίου» από τις αποζημιώσεις συνεργατών για εικονικά ταξίδια
  • είσπραξη μιζών από τμήμα των μισθών των συνεργατών 

Άτομο που έχει γνώση της υπόθεσης και το οποίο επικαλείται το Politico, προσδιορίζει το ποσό που αναζητείται σε 100.000 ευρώ. Σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει για πρώτη φορά για το θέμα και κεκλεισμένων των θυρών η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου.

Το Politico σημειώνει ότι πρόκειται για την ίδια έρευνα που εξετάζει αντίστοιχες πιθανές ατασθαλίες στο περιβάλλον της ευρωβουλευτή της ΝΔ Μαρίας Σπυράκη, που οδήγησε στην αναστολή της κομματικής της ιδιότητας. Όπως θυμίζει το δημοσίευμα για την τελευταία, «οι ανακριτές την κατηγορούν ότι παραπλάνησε το Ευρωκοινοβούλιο σχετικά με τις δραστηριότητες των βοηθών της και ότι τους είπε να καταθέσουν τα έξοδα για πλαστά ταξίδια εργασίας. Στην περίπτωσή της πάντως δεν υπάρχει αναφορά σε μίζες».

«Η τρέχουσα έρευνα αφορά έντονες υποψίες για επανειλημμένη απάτη και/ή άλλες σοβαρές παρατυπίες», αναφέρει η Ευρωπαία Γενική Εισαγγελέας Λάουρα Κιούβεσι στην επιστολή, που εστάλη στο Κοινοβούλιο τον Δεκέμβριο και ζητούσε να αφαιρεθεί η ασυλία τόσο της Καϊλή όσο και της Σπυράκη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί