4χρονος μεταφέρθηκε από το Καστελλόριζο στην Τουρκία για περίθαλψη γιατί είχε βλάβη το τηλεφωνικό κέντρο του νοσοκομείου Ρόδου

Συγκινητικό μήνυμα ευχαριστιών από τον πατέρα του 4χρονου προς την τουρκική πλευρά: «Σας ευχαριστώ αδέλφια μου»

Οι τραγικές ελλείψεις που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των ακριτικών νησιών ήρθαν στην επιφάνεια με αφορμή τον τραυματισμό ενός μικρού παιδιού στο Καστελλόριζο το οποίο μεταφέρθηκε για περίθαλψη στην Αττάλεια καθώς δεν ήταν δυνατή η άμεση μεταφορά του στο νοσοκομείο της Ρόδου σύμφωνα με ρεπορτάζ της dimokratiki.gr.

Tο 4χρονο αγόρι μεταφέρθηκε με σκάφος στο Κας και από εκεί χρειάστηκε να μεταβεί στην Αττάλεια όπου υπεβλήθη σε επέμβαση καθώς είχε σοβαρό τραύμα στο δάχτυλο και επέστρεψε στο Καστελλόριζο σήμερα χθες το απόγευμα.

Ο λόγος για την αδυναμία να μεταφερθεί το αγόρι σε ελληνικό νοσοκομείο είναι ότι η προσπάθεια γιατρού του Πολυδύναμου Ιατρείου να επικοινωνήσει με το νοσοκομείο Ρόδου ώστε να εγκριθεί αεροδιακομιδή με το ΕΚΑΒ, ήταν ανεπιτυχής λόγω στο τηλεφωνικό σύστημα του νοσοκομείου Ρόδου.

Οι ευχαριστίες του πατέρα

Ο πατέρας του παιδιού έκανε γνωστή την περιπέτεια του 4χρονου αγοριού με μια συγκινητική ανάρτησή του στο facebook, στην οποία μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι το παιδί είναι καλά στην υγεία του και επέστρεψε στο νησί:

«Όλα καλά με τον μικρό μας ήρωα, γιατί είναι ήρωας μέσα σε ένα τέτοιο πικρό και πολύ χρονοβόρο ταξίδι… Ευχαριστώ για τα μηνύματα σας, δεν είχα τηλέφωνο να απαντήσω… Επιστρέψαμε στο νησί κι όλα καλά.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά, έστω από εδώ το ιατρικό επιτελείο του νησιού μας αυτά τα δύο γενναία παιδιά για την τεράστια προσπάθεια που έκαναν στον ήρωά μας …. Θα μείνω μόνο σε αυτό το κομμάτι δεν θα μπω στο θέμα του ΕΚΑΒ, αυτό θα γίνει σε επίσημο έγγραφο….

Θα ήθελα να ευχαριστήσω λιμεναρχείο, τελωνείο, αστυνομία, το πρακτορείο του νησιού και φυσικά τον καπετάνιο Νίκο Μάτσο με το «Ελεονόρα» με το οποίο και μεταφέρθηκε ο ήρωας στο Κας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον καϊμακάμη του Κας που με το πρώτο κάλεσμα που έκαναν γνωστοί μας έδωσε το πράσινο φως για την είσοδο στη χώρα της Τουρκίας. Σας ευχαριστούμε…

Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Λιμεναρχείο, το Τελωνείο, την Αστυνομία, το ΕΚΑΒ της Τουρκίας που μας περίμενε για περισσότερο από μισή ώρα στο λιμάνι του Κας και έγινε η μεταφορά του ήρωά μας …..

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον γιατρό και φίλο μας Τζεμ για όλες τις ενέργειες που έκανε κι αλλάξαμε 2 νοσοκομεία και 2 ιδιωτικές κλινικές…. Και φυσικά τον γιατρό Χακάν που ξύπνησε μεσάνυχτα κι ήρθε αμέσως να φτιάξει τον ήρωα μας …..

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους αδελφούς μου και φίλους μου στην Τουρκία για όλοι την οργάνωση και την ψυχολογική υποστήριξη που μας έδιναν αυτές της δύσκολες ώρες που ήμασταν εκεί από την άφιξη μας μέχρι και την αναχώρησή μας …..

Και ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου την οικογένεια της Hurigül Bakirci Magiafi που από το πρώτο δευτερόλεπτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό ήταν δίπλα μου και ειδικά ο αδελφός της Εμρέ, που δεν έχω λόγια να περιγράψω όλη αυτήν την κούραση, τις ατελείωτες ώρες οδήγησης… Τα ατελείωτα τηλεφωνήματα, χωρίς φαγητό, χωρίς ύπνο, χωρίς τίποτα και ακόμα αλλά πολλά… Εμρέ δεν έχω λόγια να σε ευχαριστήσω για όλα αυτά που έκανες για τον γιο μου… Σε ευχαριστώ αδελφέ μου.

Και φυσικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Νίκο Ασβέστη που δεν έλειψε ούτε δευτερόλεπτο από το πλάι μου σε όλο αυτό το ταξίδι

Ευχαριστώ πατέρα.

Ευχαριστώ για την άψογη εξυπηρέτηση και για την υπέροχη φιλοξενία αδέλφια μου.

Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου

Με εκτίμηση…….

Χρήστος Δούλος

Χωρίς γιατρό γενικής ιατρικής για πάνω από τρία χρόνια».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί