Κύκλωμα παιδοβιαστών – Κολωνός: Επίθεση της αστυνομίας σε πορεία για την 12χρονη

Σε νέα δυναμική διαμαρτυρία προχώρησε σήμερα το μεσημέρι πλήθος διαδηλωτών για την υπόθεση του κυκλώματος παιδοβιαστών στον Κολωνό με συγκέντρωση στο μετρό Κορυδαλλού και πορεία μέχρι τις φυλακές, όπου κρατείται εδώ και έξι μήνες η μητέρα του θύματος.

Ωστόσο, δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες επιχείρησαν να εμποδίσουν τη διαδήλωση να φτάσει στο σωφρονιστικό ίδρυμα. Ένστολοι έριξαν χημικά, προπηλάκισαν άτομα και εξαπέλυσαν ύβρεις σε γυναίκες.

Μετά την ένταση η αστυνομία άφησε τελικά να περάσει η πορεία των αλληλέγγυων, που για ακόμα μία φορά καταδίκασαν την απουσία στήριξης στην 12χρονη και ζήτησαν την αποφυλάκιση της 37χρονης.

Η νέα πρόκληση της αστυνομίας έρχεται παρά τις σφοδρές αντιδράσεις για την τρίτη απόπειρα εκφοβισμού του κοριτσιού στο σπίτι όπου διαμένει εκτός Αθηνών, η οποία επιβεβαίωσε με τον χειρότερο τρόπο ότι είχε μείνει εντελώς απροστάτευτο από τις αρχές. 

Όμως, το παιδί δεν δίστασε να καταθέσει, για έκτη φορά, συμπληρωματικά στο Τμήμα Ανηλίκων της ΓΑΔΑ, όπου, σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπέδειξε δέκα άτομα που την έχουν κακοποιήσει σεξουαλικά. Με δεδομένο ότι έχουν ήδη προφυλακιστεί 18 κατηγορούμενοι και άλλοι δύο έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, οι εμπλεκόμενοι φτάνουν ήδη τους τριάντα· αριθμός που καταρρίπτει τον βασικό ισχυρισμό του Ηλία Μίχου ότι δεν υπάρχει κύκλωμα μαστροπείας.

Τόσο οι συνήγοροι της 37χρονης όσο και της 12χρονης έχουν τονίσει επανειλημμένα πως εκείνη ξεκαθαρίζει ότι η μητέρα της δεν ήξερε τίποτα και δεν την εξέδιδε. Η δικηγόρος του παιδιού Αντωνία Λεγάκη σε πρόσφατες δηλώσεις της καταδίκασε τα σχόλια του υπουργού Δημόσιας Τάξης, που έχει αμφισβητήσει το θύμα, και τη στάση της πολιτείας, που «ο πρώτο πράγμα που κάνει είναι να πετάει τη μάνα φυλακή» επειδή ο Μίχος και άλλοι κατηγορούμενοι απορρίπτουν τις κατηγορίες της μαστροπείας και της κακοποίησης με τον βασικό κατηγορούμενο να ισχυρίζεται ότι είχε σχέση με την ανήλικη.
 
Θυμίζουμε ότι συνεχίζεται η καμπάνια οικονομικής ενίσχυσης για την κάλυψη των πρώτων δικαστικών εξόδων και των άμεσων βιοτικών αναγκών της ανήλικης επιζώσας και της οικογένειάς της. Όποιος προτιμάει να συνεισφέρει απευθείας σε τραπεζικό λογαριασμό μπορεί να καταθέσει τη δωρεά του στο IBAN: GR5801710110006011040030321 (Τράπεζα Πειραιώς, δικαιούχος ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. ”Ο Αριστοτέλης”, αιτιολογία: «οικονομική ενίσχυση της 12χρονης από τον Κολωνό και τα ανήλικα αδέρφια της»).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί