Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης για τους βανδαλισμούς στο κτίριο

Aνακοίνωση εξέδωσε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, σχετικά με τους βανδαλισμούς που έχει υποστεί το κτίριο κατά καιρούς, με αφορμή νέο περιστατικό κατά τις μέρες του Πάσχα.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Η Έκθεση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης ως χώρος 

Η Έκθεση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης στεγάζεται, όπως είναι  γνωστό, στο κτίριο της Παλαιάς Ηλεκτρικής στη Λεωφόρο Σοφοκλή Βενιζέλου στο παραλιακό μέτωπο του Ηρακλείου και αποτελεί ένα από τα κτίρια-σήματα κατατεθέν  της πόλης.  

Οι εργαζόμενοι και οι συνεργάτες του μουσείου πιστεύουμε ότι το μουσείο έχει  σταθεί με σεβασμό απέναντι σε ένα ιστορικό κτίριο του Ηρακλείου, το έχει αναδείξει  αξιοποιώντας το ως μουσείο και έχει τονώσει την υγιή επισκεψιμότητα της  πολύπαθης περιοχής της Αγίας Τριάδας, της οποίας αποτελεί μέλος. 

Δυστυχώς το μουσείο κατά καιρούς έχει δεχτεί βανδαλισμούς που έχουν  αλλοιώσει την εμφάνισή του και έχουν αναστείλει προσωρινά το έργο του.  Λυπόμαστε πολύ να γινόμαστε στόχος τέτοιων ενεργειών τις οποίες και  καταδικάζουμε απερίφραστα, καθώς, εκτός των άλλων, αποτελούν απειλή για τη  σωματική ακεραιότητα και των ίδιων των ανθρώπων που προβαίνουν σε τέτοιες  πράξεις –θραύση υάλων, εισβολή, γκράφιτι κ.α.-.  

Ελπίζουμε στο μέλλον να μην αντιμετωπίσουμε ξανά παρόμοια περιστατικά.  Είναι αρκετοί για εμάς, και το Πανεπιστήμιο Κρήτης, οι φυσικοί εχθροί, χρόνος και  θάλασσα, που απειλούν το κτίριό μας και αποτελούν μεγάλη πρόκληση για τη  συντήρησή του.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί