Το ΜΕΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη Κρήτης για τα κόκκινα δάνεια

Ανακοίνωση από το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη Κρήτης σχετικά με τη χθεσινή σύσκεψη των επαγγελματικών φορέων του Ηρακλείου με υποψήφιους βουλευτές για το μείζον θέμα των κόκκινων δανείων και των πλειστηριασμών:

Λύση τώρα για τα κόκκινα δάνεια – Έδειξε με ποιον είναι η ΝΔ

Ανταπόκριση στο κάλεσμα των επαγγελματικών φορέων στο Ηράκλειο. Προκλητικά απούσα η Νέα Δημοκρατία

Σαφή θέση για το μείζον θέμα των κόκκινων δανείων και των πλειστηριασμών πήραν οι εκπρόσωποι του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των παραγωγικών φορέων του Ηρακλείου. Η άμεση κατάργηση του «Ηρακλή» και η σύσταση ενός Δημόσιου Φορέα Διαχείρισης των Κόκκινων Δανείων είναι η μόνη ρεαλιστική λύση, προς όφελος των πολιτών.

Η κατάργηση του πτωχευτικού κώδικα της ΝΔ αλλά και του νόμου 4354/15 του ΣΥΡΙΖΑ που άφησαν ανεξέλεγκτα τα funds να κερδοσκοπούν εις βάρος των λαϊκών στρωμάτων, είναι απαραίτητοι όροι για την βιώσιμη διαχείριση του τεράστιου ιδιωτικού χρέους. Δεν είναι «στρατηγικοί κακοπληρωτές» και «κλέφτες» όσοι δεν μπόρεσαν να πληρώσουν το δάνειό τους μέσα στην κρίση, την πανδημία και την ακρίβεια. Ειδικά για τον επιχειρηματικό κόσμο ο στραγγαλισμός από τα funds και τις τράπεζες οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή της πραγματικής οικονομίας. Ασφαλώς συντασσόμαστε με το αίτημα που έχουν ήδη διατυπώσει οι τοπικοί παραγωγικοί φορείς αλλά και το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης για άμεση αναστολή όλων των πλειστηριασμών μέχρι τη θέσπιση ενός δίκαιου πλαισίου προς όφελος των πολιτών και όχι των «κορακιών» που λυμαίνονται τις περιουσίες και τους κόπους τους. 

Δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε αρνητικά την απαξιωτική στάση των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας (βουλευτών και υποψηφίων) που αν και κλήθηκαν προσωπικά δεν θεώρησαν σκόπιμο να στείλουν έναν έστω αντιπρόσωπο στην εν λόγω σύσκεψη γυρνώντας την πλάτη στην αγωνία των επαγγελματικών φορέων του νησιού μας. Δείχνουν ακριβώς με ποιον είναι σε αυτή την υπόθεση.

* Εκ μέρους του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο  βουλευτής Ηρακλείου Γιώργος Λογιάδης και  οι υποψήφιοι βουλευτές Ηρακλείου Μάριος Διονέλλης, Μιχάλης Κριτσωτάκης και Απόστολος Λουλουδάκης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί