Ο Χ. Μαμουλάκης για την 21η Απριλίου 1967

Μήνυμα του αν. Τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτή Ηρακλείου Χάρη Μαμουλάκη, για την συμπλήρωση 56 ετών από τη χούντα των Συνταγματαρχών:

«Η ιστορική μνήμη παραμένει ζωντανή. Άλλωστε, λαός που ξεχνάει την ιστορία του, είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει. Ο αγώνας των ανθρώπων που δεν έσκυψαν το κεφάλι και πάλεψαν απέναντι στη χούντα των συνταγματαρχών, παραμένει παράδειγμα προς μίμηση. Η ζοφερή επέτειος της 21ης Απριλίου του 1967, θα θυμίζει για πάντα τα δεσμά της Δημοκρατίας. Τον φόβο, τα βασανιστήρια, τις εξορίες και τον θάνατο για 7 ολόκληρα χρόνια στην πατρίδα μας. Αλλά και το πώς ο Ελληνικός λαός έδωσε έναν ακόμα νικηφόρο αγώνα ενάντια στον φασισμό και τον ολοκληρωτισμό. Έναν αγώνα για Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία. Για Δημοκρατία και Δικαιοσύνη. Παντού και για κάθε πολίτη!

Απέναντι σε αυτές τις Ηρωίδες και τους Ήρωες της σύγχρονης ιστορίας μας, απέναντι σε όλους όσοι στάθηκαν χωρίς φόβο απέναντι στα τανκς, πληρώνοντας ακόμη και με τη ζωή τους το τίμημα της δικής μας ελευθερίας αφήνοντας ως παρακαταθήκη την πίστη στη Δημοκρατία, οφείλουμε ευγνωμοσύνη. Αλλά και το να διατηρούμε μονίμως στο περιθώριο τους νοσταλγούς εκείνης της μαύρης περιόδου.

Δεν ξεχνάμε!».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί