Ιδού το κράτος: Άστεγος φοιτητής στην Κρήτη έκανε το αυτοκίνητο “σπίτι” του…

“Το κόστος ζωής στην Κρήτη για όσους φοιτητές αποφασίζουν να παραμείνουν εδώ για να σπουδάσουν ολοένα και ανεβαίνει τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο το κόστος αυξάνεται κατακόρυφα εάν κάποιος νοικιάσει σπίτι”

Τα όνειρα της ζωής του στεγάζει εδώ και μια εβδομάδα μέσα σε ένα αυτοκίνητο ένας σπουδαστής της Σχολής Εμποροπλοιάρχων στα Χανιά.

Η εστία της ΑΕΝ Κρήτης στην οποία φιλοξενούνται φοιτητές με χαμηλά εισοδηματικά κριτήρια έκλεισε λόγω Πάσχα με αποτέλεσμα ο σπουδαστής να μείνει χωρίς στέγη τις ημέρες των εορτών.

Ο φοιτητής ο οποίος παρακολουθεί αυτό το διάστημα θεωρητικά μαθήματα και δεν μπορεί να μπαρκάρει, βρήκε δουλεία σε επιχείρηση εστίασης στα Χανιά για να βγάζει τα προς το ζην.

Τις ημέρες των εορτών ο σπουδαστής δεν μπόρεσε να επισκεφτεί την οικογένεια του καθώς έπρεπε να μείνει στα Χανιά για να δουλέψει. Έτσι ένα παλαιό και μικρό Ι.Χ. έγινε το σπιτικό του.

Όπως αναφέρει η ίδιος στο kriti360, “το κόστος ζωής στην Κρήτη για όσους φοιτητές αποφασίζουν να παραμείνουν εδώ για να σπουδάσουν ολοένα και ανεβαίνει τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο το κόστος αυξάνεται κατακόρυφα εάν κάποιος νοικιάσει σπίτι.”

Εάν και αναζήτησε δωμάτιο σε πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης δεν κατάφερα να βρει τιμή που να ανταποκρίνεται στην τσέπη του για τις δεκαπέντε περίπου ημέρες που θα ήταν κλειστή η ΑΕΝ.

Επομένως πήρε την απόφαση να μείνει κυριολεκτικά στο δρόμο…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί