Στη ΔΕΥΑΝ με κλιμάκιο της ΟΜ Αγίου Νικολάου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ο Μ. Θραψανιώτης

Aνακοίνωση εξέδωσε η Οργάνωση Μελών Αγίου Νικολάου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, σχετικά με την επίσκεψη κλιμακίου της με τον Βουλευτή Λασιθίου Μανόλη Θραψανιώτη στην ΔΕΥΑΝ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Την ΔΕΥΑΝ επισκέφτηκε ο Βουλευτής Μανόλης Θραψανιώτης συνοδευόμενος από την συντονίστρια της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αγίου Νικολάου Μαρία Βάρδα και τα μέλη του Συντονιστικού Μανόλη Αικατερινάκη, Μηνά Σουσαμλή και Μαρία Στεφανάκη.

Είχε συνάντηση και συνομίλησε με τον Πρόεδρο κ. Β. Μαυρικάκη, τον Διευθυντή κ. Γ. Πεδιαδίτη, τον πρόεδρο των εργαζομένων κ. Γ. Παπαδάκη και εργαζόμενους στην ΔΕΥΑΝ.

Ο Κ. Μαυρικάκης και κ. Πεδιαδίτης αναφέρθηκαν στα δύο μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν, στο αυξημένο ενεργειακό κόστος και στην έλλειψη προσωπικού.  Το ενεργειακό κόστος από 1,1 εκατομμύρια έχει εκτοξευτεί 2,7 εκ. με την αλόγιστη αύξηση της τιμής του ρεύματος, με αποτέλεσμα τα αποθεματικά της επιχείρησης να ξοδευτούν στην πληρωμή του ρεύματος, στερώντας την δυνατότητα αυτοχρηματοδοτούμενων έργων. 

Οι απλήρωτοι λογαριασμοί των καταναλωτών, παρά το ότι δεν ανέβηκαν οι τιμές στα τιμολόγια, αυξάνονται συνεχώς, αφού οι πολίτες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα καθημερινά τους έξοδα, με αποτέλεσμα να αφήνουν απλήρωτους λογαριασμούς και να απειλούνται με διακοπή της ύδρευσης.

Επισημάνθηκε επίσης η αντίθεση των εργαζομένων στην ένταξη των ΔΕΥΑ στη Ρυθμιστική Αρχή, διότι οδηγεί, παρά τις αποφάσεις του ΣΤΕ, στην ιδιωτικοποίηση του νερού. που σημαίνει ότι το νερό δεν το βλέπουν ως κοινωνικό αγαθό αλλά ως προϊόν, που «όσο περισσότερο πουλήσουν τόσο περισσότερα θα βγάλουν». 

Ο πρόεδρος των εργαζομένων αναφέρθηκε στα προβλήματα των εργαζομένων, την έλλειψη προσωπικού, τη μη εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και κυρίως τις συνθήκες εργασίας. Ο υπαρκτός κίνδυνος να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι τα αναδρομικά που είχαν πάρει με απόφαση δευτεροβάθμιου δικαστηρίου.

Ο Βουλευτής ευχαρίστησε για την ενημέρωση και αναφέρθηκε στην αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. στην Ρυθμιστική Αρχή και δήλωσε ότι ως κυβέρνηση θα καταργήσουν τον νόμο, καθώς το νερό αποτελεί δημόσιο αγαθό. Η υποκρισία της Κυβέρνησης Μητσοτάκη φάνηκε από την άρνησή της να ψηφίσει την Τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για επαναφορά των μετοχών στο Δημόσιο και να την υποσχεθεί … μετεκλογικά. Τόνισε ότι η υπέρογκη επιβάρυνση των ΔΕΥΑ από το ενεργειακό κόστος είναι μεθοδευμένη ώστε να οδηγηθούν σε ιδιωτικοποίηση και σε … επενδυτές.

Αναφέρθηκε επίσης στις συνέπειες  της κυβερνητικής πολιτικής οι οποίες επιβαρύνουν την πλειοψηφία των πολιτών.

Όσον αφορά στα αιτήματα των εργαζομένων για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας συμφώνησε ότι πρέπει να εφαρμοστούν οι συλλογικές συμβάσεις και να προστατευθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί