Κοινοβουλευτική παρέμβαση Ηγουμενίδη για τα θέματα της ασφάλειας στη νέα ΜΕΘ στο ΠαΓΝΗ

Στη Βουλή φέρνει ο Νίκος Ηγουμενίδης – λίγο πριν την επίσημη διάλυση της Βουλής –  τις καταγγελίες που αφορούν στα θέματα ασφάλειας και απουσίας εκπαίδευσης των υπαλλήλων στην τεχνική υποστήριξη της νέας ΜΕΘ στο ΠαΓΝΗ. Σύμφωνα με έγγραφο των εργαζομένων προς τη Διοίκηση του νοσοκομείου, δεν έχει προηγηθεί η αναγκαία εκπαίδευση των εργαζομένων και οι εργαζόμενοι χαρακτηριστικά ρωτούν: «εφόσον δεν μας έχει παρασχεθεί καμία εκπαίδευση ή άλλη πληροφορία για την ηλεκτρομηχανολογική εγκατάσταση αυτής (σ.σ. της νέας ΜΕΘ), ποιός θα την υποστηρίξει τεχνικά σε περίπτωση που χρειαστεί;», όπως μεταφέρεται και στο κείμενο της ερώτησης του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στην Τεχνική Υπηρεσία θέτουν το ζήτημα του κινδύνου τις ώρες παραλαβής των διαφόρων υλικών της Τεχνικής Υπηρεσίας. Ενώ έχει οριστεί επιτροπή παραλαβής των υλικών με όλες τις απαραίτητες ειδικότητες (μηχανικός, μηχανοτεχνίτης, ψυκτικός, θερμαστής ηλεκτρολόγος και υδραυλικός βάρδιας) οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι «ο κάθε ένας από τους παραπάνω είναι μόνος του στη βάρδια ανά ειδικότητα» με κίνδυνο την ώρα της παραλαβής να προκύψει κενό ή αδυναμία εξυπηρέτησης, με ό,τι συνεπάγεται για την ασφάλεια και την λειτουργία της μονάδας.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης τονίζει στην ερώτηση που καταθέτει – την συνυπογράφουν και οι βουλευτές Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης και Χάρης Μαμουλάκηγς, και ο βουλευτής Λασιθίου Μανώλης Θραψανιώτης – ότι στις καταγγελίες απέναντι στα θέματα ασφάλειας και εκπαίδευσης του προσωπικού που αφορούν τη ΜΕΘ ενός από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας δεν φαίνεται να έχουν υπάρξει μέχρι σήμερα ούτε απάντηση, αλλά ούτε και συγκεκριμένα μέτρα, καθώς και ότι «η λειτουργία της ΜΕΘ στο ΠαΓΝΗ θα πρέπει να διαθέτει όλα τα σύγχρονα και επαρκή μέτρα ασφάλειας, με πλήρεις βάρδιες και όλο το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό, στο οποίο θα πρέπει να έχει διασφαλιστεί πλήρης και επαρκής εκπαίδευση για όλα τα τεχνικά ζητήματα».

Ο αρμόδιος Υπουργός Υγείας ερωτάται: Πρώτον, για ποιο λόγο δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα απάντηση στις καταγγελίες για ελλιπή μέτρα προστασίας και ασφάλειας που αφορούν στη ΜΕΘ στο ΠαΓΝΗ; Δεύτερον, ποιά μέτρα λαμβάνονται και ποια περαιτέρω μέτρα θα ληφθούν για την πλήρη εκπαίδευση των εργαζομένων στα θέματα ασφάλειας και παραλαβής υλικού στη ΜΕΘ; Και, τρίτον, ποιά μέτρα θα ληφθούν για την πλήρη στελέχωση της ΜΕΘ με το αναγκαίο μόνιμο και τεχνικό και υγειονομικό προσωπικό;

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί