Γαλλία: Διαδηλωτές εισέβαλαν σε κτίριο του Χρηματιστηρίου

Κρατώντας σημαίες των συνδικάτων και φωτοβολίδες η ομάδα διαδηλωτών κατέλαβε το λόμπι της Euronext, φωνάζοντας συνθήματα κατά του Γάλλου προέδρου Μακρόν

Εκατοντάδες διαδηλωτές εισέβαλαν την Πέμπτη (20/4) στα γραφεία της Euronext, διαχειριστή χρηματιστηρίου στο Παρίσι, διαμαρτυρόμενοι για την μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος που έχει πυροδοτήσει μαζικές κινητοποιήσεις στη Γαλλία.

«Μας λένε ότι δεν υπάρχουν χρήματα για τη χρηματοδότηση των συντάξεων», δήλωσε ο συνδικαλιστής της Sud-Rail Φαμπιέν Βιλεντιέ και πρόσθεσε ότι «δεν χρειάζεται να παίρνουμε τα χρήματα από τις τσέπες των εργαζομένων, υπάρχουν μερικά στις τσέπες των δισεκατομμυριούχων».

Κρατώντας σημαίες των συνδικάτων και φωτοβολίδες η ομάδα διαδηλωτών κατέλαβε το λόμπι της Euronext, φωνάζοντας συνθήματα κατά του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, όπως το «είμαστε εδώ, είμαστε εδώ, ακόμα κι αν ο Μακρόν δεν το θέλει, είμαστε εδώ», το οποίο και αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή συνθήματα που ακούγονται στις διαδηλώσεις και απεργίες για το συνταξιοδοτικό, που πραγματοποιούνται τους τελευταίους μήνες στη χώρα.

Όπως αναφέρει το Reuters οι συγκεντρωμένοι φώναζαν επίσης: «Μακρόν παραιτήσου!».

Νωρίτερα αυτό το μήνα, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, διαδηλωτές στο Παρίσι εισέβαλαν στα γραφεία της Blackrock, του μεγαλύτερου διαχειριστή χρημάτων στον κόσμο, αλλά και στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας ειδών πολυτελείας LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton.

Το Σαββατοκύριακο ο Μακρόν υπέγραψε το νόμο για την αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 έτη, κάτι που σημαίνει ότι οι πολίτες θα πρέπει να εργάζονται δύο επιπλέον χρόνια πριν μπορέσουν να βγουν σε σύνταξη.

Αυτό έγινε μετά από τρεις μήνες διαδηλώσεων με εκατομμύρια πολίτες να κατεβαίνουν στους δρόμους και την αστυνομία να απαντά με καταστολή στην λαϊκή οργή. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων αντιτίθεται στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί