Με τις ψήφους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ «πέρασε» η τροπολογία που παρεμβαίνει στον τρόπο λειτουργίας του Αρείου Πάγου

Με τις ψήφους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ «πέρασε» η τροπολογία που παρεμβαίνει στον τρόπο λειτουργίας του Αρείου Πάγου. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ απείχε, καθώς η κυβερνητική πλειοψηφία απέρριψε για άλλη μια φορά την πρόταση των συνταγματολόγων, Κοντιάδη – Αλιβιζάτου, για το εκλογικό μπλόκο στο μόρφωμα Κασιδιάρη. 

Επίσης, η ΝΔ ψήφισε μόνη της το πολυνομοσχέδιο – σκούπα του ΥΠΕΣ, με το οποίο πέφτει η νομοθετική αυλαία για την παρούσα Βουλή, ενώ η πλειοψηφία απέρριψε διά της σιωπής την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για την επαναφορά των μετοχών της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στο Δημόσιο.

Στην παρέμβαση που έκανε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της συζήτησης στην Ολομέλεια του πολυνομοσχέδιου του υπουργείου Εσωτερικών, εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για την πρόχειρη νομοθέτηση, κατηγορώντας τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για «θεσμικό ερασιτεχνισμό και κοινοβουλευτική απαξία» αναφορικά με την τρίτη τροπολογία σχετικά με το θεσμικό «στοπ» στο κόμμα Κασιδιάρη.

«Προσχωρήσαμε σε αυτή την άποψη και καταθέσαμε την τροπολογία στη Βουλή και την αρνηθήκατε», σημείωσε χαρακτηριστικά, ο Αλ. Τσίπρας και εξαπέλυσε τα βέλη του προς τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη σχετικά και με την αήθη επίθεση του Κ. Μητσοτάκη ότι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει το μάτι στην ακροδεξιά.

«Όλη η αριστερά κλείνει το μάτι στη Χρυσή Αυγή και μόνο εσείς κ. Βορίδη δεν το κλείνετε;» σχολίασε χαρακτηριστικά, ο Αλ. Τσίπρας αφήνοντας σαφείς αιχμές για το πολιτικό παρελθόν του ΥΠΕΣ.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι το θέμα με το μόρφωμα Κασιδιάρη θα μπορούσε να λυθεί με μία μικρή προσθήκη στον υπάρχοντα νόμο. Με μία διάταξη που θα ορίζει ότι δεν θα ανακηρύσσεται κόμμα εάν έχει στις λίστες του καταδικασθέντες για ρατσιστικά εγκλήματα ή εγκλήματα που έχουν να κάνουν με τη νεοναζιστική ιδεολογία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί