Παρέμβαση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών για αυταρχική συμπεριφορά διευθύντριας δημοτικού σχολείου του Ηρακλείου

Παρέμβαση για τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει στη λειτουργία του 14ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου πραγματοποίησε η Ένωση Γονέων Ηρακλείου, με συναντήσεις με τον Προϊστάμενο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, Εμμ. Μπελαδάκη και τον Διευθυντή Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κρήτης, Εμμ. Καρτσωνάκη.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης, αφορμή είναι η αυταρχική συμπεριφορά της διευθύντριας του σχολείου απέναντι σε εκπαιδευτικό, ενώ μάλιστα υπάρχουν και αρκετές καταγγελίες από γονείς ότι το κλίμα τρομοκρατίας που έχει δημιουργήσει η εν λόγω διευθύντρια στο σχολείο τους βάζει στη σκέψη αλλαγής σχολικού περιβάλλοντος των παιδιών τους.  

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ένωσης:

Η Ένωση Γονέων Ηρακλείου πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα συναντήσεις με τον Προϊστάμενο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, Εμμ. Μπελαδάκη και τον Διευθυντή Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κρήτης, Εμμ. Καρτσωνάκη, με σκοπό να συζητήσει τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει στη λειτουργία του 14ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου. Στις συναντήσεις παραβρέθηκαν και γονείς του σχολείου.  

Συγκεκριμένα, λαμβάνοντας γνώση για τις αποφάσεις της ΔΟΕ και του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος» και παρακολουθώντας μια σειρά δημοσιεύσεων στον τύπο σχετικά με την αυταρχική συμπεριφορά της διευθύντριας του σχολείου απέναντι σε εκπαιδευτικό, και λαμβάνοντας αρκετές καταγγελίες από γονείς ότι το κλίμα τρομοκρατίας που έχει δημιουργήσει η εν λόγω διευθύντρια στο σχολείο τους βάζει στη σκέψη αλλαγής σχολικού περιβάλλοντος των παιδιών τους, θεωρήσαμε απαραίτητο να ενημερώσουμε τους αρμόδιους.  

Δεν είναι η πρώτη φορά που μας έχουν απασχολήσει τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές, και προς τους μαθητές και προς τους γονείς, από κάποιες διευθύνσεις σχολείων. Πρόσφατα μάλιστα έγιναν προσπάθειες τρομοκράτησης των μαθητών με σκοπό την παρεμπόδισή τους να συμμετέχουν στις μεγάλες κινητοποιήσεις που έγιναν και στην πόλη μας για το έγκλημα στα Τέμπη ή ακόμη και ωμές επεμβάσεις στην λειτουργία συλλόγων γονέων έως και απαγόρευση συλλογικών διαδικασιών. 

Εμείς οι γονείς έχουμε την πεποίθηση ότι μέσα σε μια σχολική κοινότητα έχουμε όλοι την υποχρέωση απέναντι στους μαθητές να διασφαλίζουμε τις καλύτερες συνθήκες λειτουργίας της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Αυτό απαιτεί τη συνεργασία γονέων, εκπαιδευτικών και διεύθυνσης του σχολείου πρώτα απ’ όλα στη διεκδίκηση των απαραίτητων αυτών όρων και την από κοινού προσπάθεια αντιμετώπισης των πολλαπλών προβλημάτων που υπάρχουν στα σχολεία.  

Σήμερα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται να διαμορφώσουμε ένα κοινό μέτωπο απέναντι σε καθετί αντιδραστικό που νομοθετείται και υλοποιείται στην εκπαίδευση. Μαζί γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί να προτάξουμε τις δικές μας ανάγκες για δημόσια, δωρεάν, ενιαία μόρφωση, με μόνιμους εκπαιδευτικούς σε όλες τις ειδικότητες, σε σύγχρονα ασφαλή σχολικά κτίρια. Σε αυτό το πλαίσιο δεν χωράνε οι αυταρχικές

συμπεριφορές. Αντίθετα πρέπει να διασφαλίζεται από όλους η δημοκρατική και συλλογική λειτουργία σε κάθε δράση του σχολείου. 

Κάθε αυταρχική συμπεριφορά μας βρίσκει αντίθετους. Καλούμε τους αρμόδιους να λάβουν άμεσα μέτρα για την διασφάλιση της δημοκρατικής λειτουργίας του σχολείου και συγκεκριμένα: 

∙ Να σταματήσει κάθε τρομοκρατική συμπεριφορά απέναντι στους γονείς από τη διεύθυνση του σχολείου. 

∙ Να σταματήσει η δίωξη της εκπαιδευτικού του σχολείου που υπερασπίστηκε τις συλλογικές αποφάσεις του συλλόγου διδασκόντων.

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Παρέμβαση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών για αυταρχική συμπεριφορά διευθύντριας δημοτικού σχολείου του Ηρακλείου”

  1. Μουσουλμάνοι στην καταγωγή

    Και εμείς σκεφτήκαμε να αλλάξουμε σχολείο όμως θα περιμένουμε το τέλος της χρονιάς… Σε κάποιες περιπτώσεις το μπουλινγκ δεν το κάνουν τα παιδιά αλλά οι καθηγητές και το πανηλίθιο δίδυμο ψυχολόγος – κοινωνικός λειτουργός! Και με ρατσιστικό υποχρωμα.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί