Στη βουλή το θέμα των πλειστηριασμών σε βάρος των σεισμόπληκτων του Αρκαλοχωρίου (Βίντεο)

Να απαγορευθούν οι πλειστηριασμοί των λαϊκών κατοικιών και άλλων περιουσιακών στοιχείων των σεισμόπληκτων στους Δήμους Μινώα Πεδιάδας και Αρχανών – Αστερουσίων απαίτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, ο οποίος κατέθεσε σχετική ερώτηση που συζητήθηκε στη Βουλή.

Κατήγγειλε πως 17 μήνες από τον σεισμό στο Αρκαλοχώρι εκατοντάδες οικογένειες εξακολουθούν να ζουν με την αγωνία για το πότε θα μπουν ξανά σε καινούργια σπίτια, για το πώς θα ορθοποδήσουν.

«Οι σεισμόπληκτες αυτές οικογένειες διαπιστώνουν όχι μόνο τις μεγάλες καθυστερήσεις σε ό,τι αφορά ακόμα και τα στοιχειώδη μέτρα ανακούφισης που τους είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση, αλλά και τη βαρβαρότητα του κράτους που τους αφήνει απροστάτευτους ακόμη και σε πλειστηριασμούς περιουσιακών στοιχείων και δεσμεύσεις των λογαριασμών αρωγής», όπως σημείωσε.

Είναι χαρακτηριστικό πως έχουν καταχωρηθεί στο Υποθηκοφυλακείο Αρκαλοχωρίου 12 κατασχέσεις ακινήτων, και μάλιστα πριν καν λήξει η αναστολή -λόγω συνεπειών του σεισμού- των πλειστηριασμών. Ταυτόχρονα πληθαίνουν οι καταγγελίες των σεισμόπληκτων ότι υπάρχουν δεσμεύσεις λογαριασμών των χρημάτων της αρωγής.

Ο Μ. Συντυχάκης υπογράμμισε πως το κοινό αντιλαϊκό πλαίσιο των κυβερνήσεων δίνουν στα funds το ελεύθερο να πετάνε τον κόσμο στους δρόμους και να είναι χρεωμένοι για δυο και τρεις ζωές.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταικούρας, επιχείρησε να δημιουργήσει μια «μαγική εικόνα» για τα μέτρα αποκατάστασης, αλλά στο δια ταύτα απέφυγε να απαντήσει για τους πλειστηριασμούς.

Σε ότι αφορά τις καταγγελίες για δέσμευση των λογαριασμών αρωγής, ανέφερε πως τα χρήματα αυτά είναι ακατάσχετα. Παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι υπήρξε μια τέτοια περίπτωση που αντιμετωπίστηκε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί